Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

Nu kliver SSK-talangen in i hockey-VM

Jo då, det finns all anledning att följa hockey-VM division 1A som drar igång under lördagen.

Lukas Haudum i landslaget.

Under lördagen drar hockey-VM division 1A, det som tidigare har kallats för ”b-VM”, i gång i Polen.

Och på plats finns SSK-junioren Lukas Haudum, 18, som den senaste veckan gjort senior- och a-landslagsdebut under Österrikes förberedande VM-läger. Och han blev målskytt direkt – se målet nedan.

Haudum klarade gallringen och finns med i den anmälda roster som skickats till internationella ishockeyförbundet. Med i truppen finns också Malmös nye center Konstantin Komarek och Brynäs målvakt Bernhard Starkbaum.

osterrike

Uppdragsport.se kommer att följa Lukas Haudums framfart under hockey-VM och rapportera om det under turneringens gång.

Även SSK-junioren Nik Simsic, 19, har varit aktuell för spel i hockey-VM men slovenen sållades bort inför den slutgiltiga truppen, trots poängsuccé under träningsmatcherna inför turneringen. Vilket även var Simsics första matcher på senior- och a-landslagsnivå.

Såväl Haudum som Simsic är två spelare som SSK vill behålla inom föreningen.

– Jag vill väldigt gärna stanna i SSK, och jag ska diskutera det närmare med klubben när jag kommer hem till Sverige igen, sa Simsic till Uppdragsport.se dagen efter sin a-landslagsdebut.

Något a-lagskontrakt är dock inte aktuellt, enligt Mats Waltin, utan tanken är att de ska spela med J20-laget och täcka upp vid skador.

–Det har inte varit aktuellt att erbjuda dem A-kontrakt nu, utan det jag har menat är att de fyra spelarna är särskilt intressanta för framtiden. Men de är inte aktuella för att gå in i A-truppen just nu, säger Waltin till Länstidningen.

Det innebär att SSK kan tappa sina två stortalanger från J20-laget. Båda två lär kunna få seniorkontrakt i något annat lag, alternativt utomlands eller i sina respektive hemländer.

–Jag har inte pratat med dem ännu om det här, men jag har väl känt signaler av att de kanske har andra planer och vill få ett A-kontrakt redan nu med någon klubb. Det vore synd om de hade så bråttom, säger Waltin till Länstidningen.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.