Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Nu eller aldrig för supertalangen Fredric Weigel: ”Att harva i division 1 är ingenting för mig”

UppdragSport har pratat med SSK-nyförvärvet Fredric Weigel om den hårda konkurrensen i laget, hans personliga målsättningar, och om ryktet att han inte är den mest passionerade killen under försäsongsträningen.

Fredric Weigel. Foto: David Nilsson Hamne
Fredric Weigel. Foto: David Nilsson Hamne

SSK storsatsar inför sin första säsong någonsin i landets tredjedivision. Starka poänggörare flockas i ett lag fyllt av stjärnor – och en av dem är 23-årige Fredric Weigel.

Stockholmssonen hämtades under våren in från seriekonkurrenten Haninge där han sin vana trogen levererade ordentligt. 57 poäng på 36 matcher blev den inte allt för blygsamma slutsumman.

Weigel, tidigare betraktad som en av landets största talanger i sin årskull, är nu redo att visa vad han verkligen går för.

För visst är det lite nu eller aldrig-känsla.

– Ja, det tycker jag verkligen. Nu har jag kommit till en klubb som är seriös och vill uppåt, och jag vill ta chansen att göra samma sak. Att vara kvar i division 1 och harva är inte något för mig. Jag vill spela i Allsvenskan eller SHL. Jag siktar högre, säger Fredric Weigel.

”En mycket mer seriös förening” 

UppdragSport möter upp 23-åringen strax efter onsdagsträningen, där laget – anförda av en skojfrisk Mats Waltin – tränat ett hårt pass.

Och han är glad att vara på plats i Södertälje, Fredric Weigel – det är han noga med att understryka.

– Det är jävligt kul och inspirerande. Det kommer bli en rolig säsong. Förhoppningsvis är alla lika taggade som jag, det verkar i alla fall så.

En av anledningarna till att Weigel, som hade flera olika anbud, valde just SSK är klubbens professionalitet. Det går nästan inte att jämföra med andra division 1-klubbar, menar han.

– Det är en mycket mer seriös förening. Bättre byggt vad gäller fysförutsättningar, isförutsättningar och tränare. Jag har haft bra tränare tidigare också, men det här är Mats Waltins heltidsjobb vilket gör stor skillnad, säger han och fortsätter:

– Det märks faktiskt även på spelarna, folk vill verkligen framåt.

Konkurrensen – en inspirationskälla 

Fredric Weigel, som har ett snitt på 1,5 poäng per match i division 1, har absolut inga planer på att sluta leverera. Tvärtom.

– Vi ska vinna matcher, men jag ska vara en av de som producerar. Det är fler som är bra i det här laget, så man kan förlita sig på andra. Men jag vill i alla fall att de andra ska lite på att jag producerar.

Och den hårdnande konkurrensen har han inga problem med:

– Det ser jag bara som en inspirationskälla. I de andra föreningarna har jag kanske kunnat leva på att vara dålig en match och ändå få spela. Är man inte tillräckligt bra här, ja, då får man inte spela lika mycket nästa match.

Weigel beskriver sig främst som spelskicklig. Han är inte särskit stark – men smart, duktig tekniskt och med en snabb skridskoåkning.

23-åringen är i första hand inte känd för att göra målen, utan att assistera till dem.

– Jag skulle gärna vilja spela med Blid. Jag har mött honom tidigare, och han är en jävel på att göra mål. Detsamma gäller Henrik Thegel.

Du har tidigare beskrivits som en spelare som kanske inte älskar försäsongsträningen. Vad tänker du kring det?

– När jag var i Djurgården gjorde jag jävligt bra försäsonger. Där var det tufft. Men sen har jag varit i Haninge, och där var det inte lika inspirerande när det inte är så seriöst. Men nu har jag varit här och har kört hela försäsongen, och det har gått jävligt bra, säger Weigel och avslutar med en klassisk klyscha:

– Jag har min bästa försäsongsträning någonsin bakom mig, flinar han.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...