Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK-fostrade Niclas Bergfors efter flytten till Djurgården: ”Alltid varit en dröm att…”

Niclas Bergfors är överlycklig över att få spela i Djurgården. Eller är det bara ett rutinerat spel för det galleri som kallas supportrar?

Niclas Bergfors i Djurgården.
Niclas Bergfors i Djurgården.

Djurgården försökte värva Niclas Bergfors inför säsongen men fick se sig slagna av Linköping.

Men tiden i Linköping blev ingen succé för den Södertälje-födde och SSK-fostrade forwarden, och många SSK-supportrar hoppades på en återkomst för att hjälpa till att säkra det hockeyallsvenska kontraktet. Ordförande Catharina Elmsäter-Svärd sa även till Länstidningen att pengar inte är något problem, i så fall, efter att det ryktats om att det skulle kosta 200 000 kronor.

Efter 5 poäng 37 matcher lämnade Bergfors, som de senaste åren hoppat runt i KHL, i veckan LHC för spel i Djurgården – för ett rejält reapris, enligt hockeybloggen Mrmadhawk.se. Som även skriver att Djurgården var tvungna att ta över Bergfors kontrakt för nästa säsong som en del i överenskommelsen. Något som givetvis hade blivit för dyrt för SSK.

Och Bergfors verkar exalterad.

– Det ska bli jättekul. Det har alltid varit lite av en dröm att spela i Djurgården, sa 29-åringen i C More under hemmamatchen mot Frölunda på torsdagen, och tillade att det även är skönt att få komma hem till Stockholm igen

– Så det ska bli jättekul, fortsatte han.

Bergfors sällar sig därmed till den grupp ledare och spelare med mer eller mindre stor anknytning till SSK som har värvats över av sportchef Jocke Eriksson, även han SSK:are och född i stan, på senare år. Samt den grupp SSK-spelare som efter att övergången blivit klar hävdat att ”det alltid har varit en dröm att spela i Djurgården”. Något som av förklarliga skäl tenderar att väcka känslor hos supportrarna i Södertälje. Kanske inte lika dramatiskt nu för tiden, när klubbarna befinner sig så pass lång ifrån varandra rent sportsligt, men ändå känsligt.

Ämnet tas upp i kommande avsnittet av SSK-podden, där Johan ”Knugen” Myrberg inte ger mycket för Bergfors ord om Djurgården.

– Hm, det förvånar mig. Jag upplever att familjen Bergfors är en riktig SSK-familj, där… jag vet inte hur många söner som har spelat hockey i SSK. Men det är väl något sånt där som spelare generellt tycker är kul att slänga ur sig. Jag har väldigt svårt att tänka mig att han har gått runt i hela sitt liv och drömt om att spela i Djurgården. Då hade han nog vänt hem dit redan vid första tillfället, och inte gått till Linköping. Så det är nog sånt där som man säger för att göra supportrarna glada, säger Johan Myrberg i poddavsnittet och tillägger att Bergfors bara är 29 år gammal, har flera år kvar på hög nivå, och antagligen lär vända hemåt om ett par år.

I första matchen för Djurgården var Bergfors inblandad vid Matt Andersons 0-1 efter blott 20 sekunders spel. Pucken gick via Bergfors klubba och en Frölundaspelarens ben innan den till slut nådde målskytten.

– En drömstart, och nästan assist också. Men den kommer nästa gång, sa Bergfors till Sportbladet efteråt.

Matchen förlorade dock Djurgården med 2-1 till slut. Lagets sjunde raka förlust.

Det nya avsnittet av SSK-podden – där vilka hemvändare som faktiskt kan tänkas vända hem igen diskuteras, bland annat – släpps på lördag. Till dess kan man lyssna på övriga avsnitt här, och det allra senaste här nedan.

[acast src=”https://www.acast.com/sskpodden” width=”100%” height=”480″]

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.