Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Modo tar åt sig äran för Nylanders NHL-draft

Var det Modo som banade väg för William Nylanders resa in i NHL-hockeyn? Ja, om man får tro klubbens general manager Per Svartvadet är det så.
– Det visar att vi jobbar bra med vår förädling av talang, säger Svartvadet efter att Nylander draftats som åttonde spelare totalt.

William Nylander draftades av Toronto Maple Leafs
William Nylander draftades av Toronto Maple Leafs

William Nylander kom till SSK från SDE Hockey som 15-åring mot slutet av säsongen 2011/2012. Under resterande del av den säsongen noterades Nylander för 7 poäng (3+4) på 3 matcher med U16-laget, 12 poäng (7+5) på 9 matcher med J18-laget och 9 poäng (1+8) på 12 matcher med J20-laget.

Säsongen efter kom den då 16-årige William Nylander att göra debut i a-laget – och han noterades då för fina 6 poäng (4+2) på 8 matcher i hockeyallsvenskans grundserie, och ytterligare 3 poäng (2+1) på 10 matcher i kvalserien till SHL. Samma säsong noterades Nylander även för hela 43 poäng (15+28) på 27 matcher med J20-laget.

Inför förra säsongen flyttade emellertid William Nylander till först Rögle, och sedan vidare till Modo.

Men det blev, efter många turer, även en comeback i SSK – och då noterades 17-åringen för hela 19 poäng (11+8) på totalt 17 matcher i hockeyallsvenskan.

Totalt har det blivit 87 matcher i SSK–tröjan – och totalt 102 poäng – fördelat på U16 (3 matcher), J18 (10 matcher), J20 (39 matcher) och a-laget (35 matcher) sedan ankomsten i januari 2012.

Förra helgen kom belöningen: William Nylander draftades i första rundan, som totalt åttonde spelare, av Toronto Maple Leafs.

– Jag kommer inte att bli förvånad om han spelar i Toronto redan nästa säsong, sa Torontos general manager Dave Nonis direkt efter valet av Nylander.

Även på hemmaplan har William Nylanders draftkväll varit en snackis.

På Modos hemsida tar till exempel klubbens nye general manager, Per Svartvadet, på sig hela äran för Williams fina utveckling.

– Att båda två (William Nylander och Adrian Kempe, red. anm.) går så tidigt är ett fint kvitto på att vi som organisation gör ett fint jobb, säger Per Svartvadet till Modos hemsida, och fortsätter:

– Det är fantastiskt kul för både oss som klubb och killarna själva att de valdes tidigt. Det visar att vi jobbar bra med vår förädling av talang.

Och det efter mer eller mindre en halv säsong – och totalt 36 matcher, fördelade på J18 (4 matcher), J20 (8 matcher) och a-laget (24 matcher) i Modo.

Imponerande.

6 kommentarer

6 kommentarer

 1. Profilbild

  Jim

  1 juli, 2014 at 10:41 f m

  ”Tar åt sig hela äran”? Var står det? Tror du är bitter, Andreas. Verkar onekligen så.

  • Profilbild

   Andreas

   1 juli, 2014 at 1:31 e m

   Man är alltid bitter som SSK:are. :) Men jo, man tar faktiskt åt sig äran. Ett tips är att läsa mellan raderna.

 2. Profilbild

  StrongBad

  1 juli, 2014 at 11:19 f m

  Herregud vilket vinklat trams. Det finns ingenting i Modos pressmeddelande där dom ”tar åt sig äran”.

  • Profilbild

   Andreas

   1 juli, 2014 at 1:31 e m

   Jo, man tar faktiskt åt sig äran. Ett tips är att läsa mellan raderna.

   • Profilbild

    StrongBad

    1 juli, 2014 at 1:42 e m

    Okej. Jag läser mellan raderna på din artikel ovan och ser att du anser att William Nylander slutade utvecklas så fort han lämnade SSK. Rättvist?

 3. Profilbild

  Philip

  1 juli, 2014 at 2:18 e m

  Av det man har hört från Nylanders SSK-tid när det gäller träning så bör Modo absolut ta en stor del av äran.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.