Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Mike Bergin: ”Även när det var tuffa tider gav SSK-fansen aldrig upp”

Uppdragsport.se fortsätter att säga hej då till de spelare som har fått lämna klubben. Näste man ut är tuffe backen Mike Bergin som efter två säsonger i SSK och Sverige nu har ett enda mål i sikte: Att försöka ta sig så långt som möjligt bland ligorna hemma i Nordamerika. Men han minns tiden i Södertälje med glädje.
– Det absolut bästa jag tar med mig från tiden i SSK är hur passionerade fansen är, säger Bergin till Uppdragsport.se.

Uppdragsport.se fortsätter att säga hej då till de spelare som har fått lämna klubben. Näste man ut är tuffe backen Mike Bergin som efter två säsonger i SSK och Sverige nu har ett enda mål i sikte: Att försöka ta sig så långt som möjligt bland ligorna hemma i Nordamerika. Men han minns tiden i Södertälje med glädje. <br> – Det absolut bästa jag tar med mig från tiden i SSK är hur passionerade fansen är, säger Bergin till Uppdragsport.se.

– Jag såg att målvakten var i bekymmer. Och tumregeln är att ingen får röra målvakten. Så jag åkte dit och lät honom förstå att det inte var okej.

Så sa tuffe backen Mike Bergin efter att han slagit Björklövens Linus Boström blodig i januari i år.

Han gjorde ett bra jobb, tillade dåvarande tränaren Andreas Johansson.

Mike Bergin kom till SSK från collegeligan NCAA inför säsongen 2012/2013 och blev snabbt en publikfavorit med sitt uppoffrande spel, sitt hjärta och för att han alltid stod upp mot motståndarna. Inte helt sällan kunde man se Bergin stå i SSK:s bås och munhuggas med spelare i motståndarbåset. Ibland med ett hånfullt leende på läpparna.

Bergin själv saknar SSK-fansen.

– Det absolut bästa jag tar med mig från tiden i SSK är hur passionerade fansen är. De var helt fantastiska och kom verkligen med energi till ishallen varje dag. Även när det var tuffa tider gav de aldrig upp, säger Bergin till Uppdragsport.se.

Och ja, tuffa tider var det sannerligen. Laget gick på knäna förra säsongen.

– Ja, förra säsongen var en tuff sådan. Men jag tycker alla spelare försökte ta med sig det lilla positiva som fanns och aldrig gav upp, utan vi försökte hela tiden bli ett bättre lag, och det blev vi också under andra halvan av säsongen.

I mitten av juli gjorde Mike Bergin klart med en ny klubb: Orlando Solar Bears som håller till i farmarligan ECHL, två snäpp under NHL. Orlando Solar Bears samarbetsklubbar innefattar Minnesota Wild (NHL), Toronto Maple Leafs (NHL), Iowa Wild (AHL) och Toronto Marlies (AHL).

ECHL har rykte om sig att vara en relativt svajig liga med bristande kvalitet. Men det är startpunkten på Bergins resa genom seriesystemet i Nordamerika.

– Min plan har varit att försöka spela i Nordamerika igen. Jag tittade inte på så många alternativ i Europa för jag ville se hur långt jag egentligen kan gå i Nordamerika, säger Bergin, och fortsätter:

– Min plan är att försöka klättra så högt som möjligt genom seriesystemet i Nordamerika och bli en bättre spelare i allmänhet.

Apropå serier. Vad tyckte du om Hockeyallsvenskan?

– Hockeyallsvenskan är den bästa ligan som jag har spelat i hittills i min karriär. Spelarna är väldigt skickliga och snabba.

Hur ser din kontakt ut med lagkamraterna i SSK?

– Jag har kontakt med ett par spelare från SSK. Under de två åren i SSK har jag fått så många nya vänskaper.

Avslutningsvis: Vad tar du med dig från tiden i Sverige och SSK?

– Att leva och bo i Sverige har varit en väldigt bra erfarenhet för mig. Jag älskar att lära mig om nya kulturer och att bygga upp alla möjliga olika vänskaper. Att spela för SSK under två år har varit fantastiskt. Jag kommer att sakna lagkamraterna. Och fansen, så klart. SSK är en topporganisation och jag önskar dem verkligen all lycka i framtiden.

Se slagsmålet mellan Mike Bergin och Linus Boström nedan:

LÄS TIDIGARE INTERVJUER:

Jake Marto drar vidare: ”Man märkte att alla i laget var frustrerade”

Tomas Bokros: ”Jag träffade underbara människor i SSK”

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.