Connect with us

Hi, what are you looking for?

Krönikor

”Låt mardrömmen ta slut”

Den tidigare publikfriaren Lars Dala Dahlström tar återigen fram pennan. Denna gång handlar krönikan om SSKs dystra säsong. Han tycker även att ledningen måste rannsaka sig själv och borde bytas ut. Dessutom skriver han om bragdguld, formtopp och att han inte tror på Tre Kronor denna gång.

Charlotte Kalla har lyckats toppa formen precis till OS, även om hon ju briljerat ordentligt även i världscupen i vinter. Upphämtningen i stafetten är ju något bland det grövsta jag sett. Folk ropar redan nu om Bragdguld och Jerringpris.

Kan man ge ett individuellt pris till en lagidrottare (som hon ju var i stafetten)? Utan Ingemarsdotters förstasträcka och Emma Wikéns strålande andrasträcka så hade det inte blivit något guld. Vi hade kanske klarat det utan Anna Haags tredjesträcka även om hon också gjorde en av sina bättre prestationer i år.

Mitt svar är nej! Kanske oerhört tråkigt och gammalmodigt men det är ju laget som förlorar och lage som vinner.

När Sportklubben spelade de berömda matcherna mot Brynäs under mitten av 90-talet, och till slut avancerade till elitserien, så fick Magnus ”Uven” Lindqvist ensam utmärkelsen Täljebragden!
Rätt eller fel? Fel!

Han var ju helt galet fantastisk men visst var det laget som gjorde bragden tillsammans under säsongens ca 50 matcher?

Om Kalla tar medalj även i sista individuella loppet, så ska hon nog ha alla utmärkelser som går att få, för hela sin OS-­insats..

Riktigt kul också att se att flera svenskar prickat formen. Johan Olsson, som tränat minimalt den sista tiden, Richardsson, som hade en otroligt tragisk sommar med bilolyckan. Teodors sprintsilver och det helt sjuka bronset för Emil Jönsson. Man kan lugnt säga att det går Sveriges väg.

Det blir dock ingen framskjuten placering för Tre Kronor. Zäta, Sedin och Franzén är för tunga avbräck. Nu har vi ”bara” Henke, Erik Karlsson och Daniel Sedin att luta oss mot.

Under ganska många år av min aktiva karriär tillbringade jag ett antal timmar i veckan på gymmet. Där var man för att träna. Härom dagen var jag tillsammans med min sambo på Scanias finfina anläggning och jag har tydligen missat utvecklingen totalt. Nu ska man tydligen vara snygg… Inte bara tjejer som ”klär upp sig” när de ska slita och svettas, även killar är stylade, vilket förvånar mig mycket.

Någon snubbe knatar runt där inne med mössa på huvudet, för att vara snygg, antar jag för det var inte speciellt kallt därinne??!!

Och har man inget linne, som framhäver musklerna så ska man tydligen vika upp ärmarna på t-shirten, så att biceps framhävs. Töntar är ni allihopa :­) för inte är det väl jag som är helt iskall med shorts och en helt vanligt t­shirt?

Nykvarns nya omskrivna stationsområde må ha kostat det dubbla mot budget men jag måste medge att det blev riktigt bra! Hoppas ungdomarna kan hålla sig från att krossa rutor eller klottra.

Nu tycker jag att säsongen för SSK kan ta slut. Låt oss alla vakna ur denna mardröm. Nu verkar vi ju i alla fall ha lämnat de två sista platserna bakom oss för gott men vi hade ju hoppats på så mycket mer. Tyvärr måste det ju bli stora förändringar i laget och ledningen till nästa säsong för detta vill vi inte uppleva en gång till. Tyvärr, säger jag för att det sämsta som kan göras är att byta för många spelare per säsong, något SSK varit världsmästare på historiskt. Nu finns dock inget alternativ, som jag ser det.

Läste för övrigt att några av SSK:s tillresta supporters skämde ut sig i Karlskoga….som sagt, låt mardrömmen ta slut…

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.