Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Lägeskoll med Per Nygårds

UppdragSport.se har pratat med Per Nygårds om vad som egentligen händer inom SSK, hur det går i sökandet efter en ny tränare och huruvida han känner ett förtroende från styrelsen i sin roll som sportchef.

Per Nygårds.
Per Nygårds.

Förra säsongen gick inte som förväntat för SSK. Trots uttalat mål om Kvalserien hamnade SSK tolva i HockeyAllsvenskan. Per Nygårds tror att mycket beror på att några av de offensiva spelarna inte levererade enligt förväntat.

– Kort och gott gjorde vi för få mål och släppte in för många – därav tabellplaceringen. Rent konkret handlade det om att målskyttet inte nådde upp till de nivåer vi hoppats på, det var vissa spelare som inte nådde upp till våra förväntningar. Defensiven å sin sida var skakig fram till november, även om jag tycker det blev bättre sen.

Vad händer egentligen inom SSK?

– Det är en ständig process. Vi hade hoppats och jobbade på att Andreas (Johansson) skulle fortsätta i SSK samtidigt som vi hade en plan B med andra spår om han tackade nej. Nu har vi jobbat med de andra spåren, men det går inte alltid som man vill. Förra veckan fick vi ett nej från en tränare, till exempel, säger Nygårds och fortsätter.

– Samtidigt har vi varit aktiva med att försöka knyta till oss nya spelare där vi dock har fått nej av olika anledningar. Andra spelare har spelat fram till nu och där har vi inte fått ett aktivt beslut förrän de har spelat klart. Och så är det såklart en del spelare som väntar med beslut till att de vet vem som tränar SSK nästa säsong.

Vilken typ av tränare söker ni?

– Vi tänker att vi vill ha ett tränarpar som fungerar bra ihop. Som spelare måste man gå igenom en utvecklande och drivande fas för att lyckas. Och då gäller det att hitta två tränare som kompletterar varandra bra i det tekniska, fysiska, taktiska, det utvecklande samt i kommunikationen till spelare. Göra men fel där kan det bli obalans.

Hur ser det ut med Anders Sörensen?

– Vi tycker han har gjort ett bra jobb och för en dialog med Anders. Vi hoppas att han ska vara kvar inom föreningen. I vilken roll vi vill ha honom kan jag inte uttala mig om.

Tror du att ni kommer kunna presentera en tränare inom någon form av närtid?

– Det där är alltid svårt att säga. Det är som med spelarrekryteringar. Ibland jobbar man stenhårt med olika namn och det händer ingenting. Och sen har man tre namn klara på två dagar plötsligt. I det här fallet med ny tränare är det dessutom väldigt viktigt att vi får in rätt namn och en bra duo för SSK:s skull.

Angående potentiella tränarnamn är Anders Eldebrink ett av namnen som SSK-supportrar hoppats på. Men han har fortfarande kontrakt i Rapperswill, något som gör det svårt att inleda någon diskussion. Patrik Ross, som står utan kontrakt, är ett annat namn som många hoppas på.

– Vi har diskuterat många namn och Patrik Ross är ett av dem. Han har ju varit ledig så självklart är det ett av många alternativ, säger Per Nygårds.

Tidigare säsonger har SSK varit tvungna att ta in lån från SHL för att täcka upp för skador och andra brister inom truppen. Men det har alltid varit ett andra alternativ och inget som SSK själva aktivt valt som lösning.

– Det har väl aldrig varit något som vi har sett som en bra möjlighet. Det är är inte så att vi sitter där i juni och planerar att göra massa lån under säsongen. Det har handlat om att det inte funnit något annat på marknaden och att vi har varit i behov av spelare. Sen vet jag inte om det har varit sådär jättemånga lån. Den här säsongen var det Linus Fröberg och Willian Nylander, i fjol var det Thörnberg och Nielsen som var länge lån.

Finns det någon spelare från förra säsongens trupp som vi helt kan avskriva?

– Vi har ännu inte tagit beslut om någon faktiskt. Vad jag vet är det heller ingen som själv sagt att den garanterat inte kommer spela i SSK nästa säsong, även om det kanske finns någon som har andra planer. Jag vill helst att vi ska få klart en tränare först så han kan vara med i diskussionerna kring lagbygget.

Då kan du med andra ord inte heller berätta vilka spelare som ni vill ha kvar?

– Nej, för den diskussionen är inte klarlagd än. Vi har inte beslutat vilka spelare vi ska ge ett ja eller nej. Utan det är något vi diskuterar med Anders Sörensen – som ju fortfarande har kontrakt i föreningen – och Niklas Blomgren.

Är det naivt att hoppas på nyheter den här veckan?

– Jag hade hoppats att det skulle hända grejer redan förra veckan, men då har det varit spelare som tackat nej vilket är tråkigt. Men jag hoppas att vi ska få något positivt svar den här veckan.

SSK:s ordförande Jan Bergman har tidigare uttalat sig till LT i termer som kan tolkas som att man ser över sportchefsrollen, och UppdragSport har tidigare skrivit att det finns personer inom föreningen som lobbat för ett nytt namn. Men Per Nygårds avser att fullfölja sitt kontrakt i SSK.

– Jag har i alla fall just nu inte tänkt något annat än att fullfölja det kontrakt jag har. Men sen är det ju för precis vem som helst inom det här yrket; jag kanske inte har kvar mitt jobb nästa vecka. Men jag har kontrakt ett år till och det är inte något som jag aktivt försökt förändra.

Känner du förtroende från styrelsen?

– Än så länge har jag i alla fall jobbet kvar, och jag antar att man har förtroende så länge man har sitt jobb, avslutar Per Nygårds.

8 kommentarer

8 kommentarer

 1. Profilbild

  Johne622

  7 juli, 2014 at 10:19 f m

  I appreciate you sharing this article.Thanks Again. Really Cool. bfdadcgeeaed

 2. Profilbild

  Pharme303

  8 juli, 2014 at 12:41 f m

  Very nice site! cheap goods

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...