Connect with us

Hi, what are you looking for?

Andreas Häggström

Krönika: SSK:are – ta er till matcherna. Varje match är livsviktig.

SSK befinner sig just nu i gryningen av Sveriges kanske tuffaste fortsättningsserie: Allettan. Serien har precis vaknat och alla lag känner på varandra. En serie där ett lag vinner den åtråvärda platsen i kvalserien till hockeyallsvenskan – medan övriga lag får kämpa vidare via snåriga play-off.

SSK leder serien efter två spelade matcher, åtta gjorda mål och har, så här långt, övertygat spelmässigt jämfört med det vi fick se under grundserieavslutningen, vilket jag skrev om efter matchen mot Kallinge/Ronneby. Sedan om det är tillräckligt eller inte i det långa loppet… ja, det återstår att se. Vi har tydliga, allvarliga svagheter.

Det är emellertid viktigt att minnas ett par parametrar nu, så här mellan matcherna:

1) Inga växlar kan dras efter två matcher.

2) Vi har, trots allt, inte mött något av de andra favorittippade lagen. Vi har mött tippade jumbon Hudiksvall, som förvisso pressade Västervik hemma i veckan. Och att kalla Kallinge/Ronneby för favoriter vore fel. Däremot hyfsat hemmastarka och namnkunniga i sammanhanget – och ingen kan säga något annat än att alla bortasegrar är tunga.

3) Det är många matcher kvar.

4) Vi har en tuff avslutning på serien, där vi möter lagen från södra serien ett par omgångar i rad. Därför är det viktigt att nu skapa oss rätt förutsättningar för att kunna klara av eventuella poängtapp.

SSK har faktiskt ett gynnsamt spelschema i övrigt, har inlett med två raka segrar, och på onsdag nästa vecka kan laget parkera på fyra raka segrar om allt går vägen. Jag är övertygad om att vi kan göra som Huddinge: Åka till Vimmerby och plocka med oss tre poäng nästa onsdag.

Däremot: En match i taget…

Till att börja med måste vi avverka Visby/Roma hemma nu på söndag. Vi har dessvärre inget nämnvärt mentalt övertag på gästerna efter att ha förlorat med 2-3 mot Visby/Roma hemma i Scaniarinken – fy, det ska inte få hända, ok? – mot slutet av grundserien.

Här kommer dock ytterligare en oerhört viktig parameter:

Låt inte nyhetens behag lägga sig. Låt inte snabbt dragna växlar få dig att slappna av. Tro inte att rälsen ligger klar. Och tro inte att någon seger någonsin är självklar. Jubla med blod i ögonen om vi får hål på Visby/Roma. Fyll halsen med sång i varje hemmamatch. Ta med dina vänner till arenan. Sprid ordet om SSK-tåget bland dina arbetskamrater. För jag tror att jag talar för alla när jag säger: Den som inte var på plats mot Hudiksvall missade något tämligen magiskt.

Och, framför allt: Förstå att alla matcher är livsviktiga i det här skedet av serien. Det är kniven mot strupen-hockey som gäller just nu. Tre poäng mot Visby/Roma på söndag är värt så oerhört mycket.

Kan vi bli 3000 på läktaren mot Visby/Roma på söndag – nedsläpp 16:00, glöm inte – så vore det fantastiskt. Där kan vi snacka om en sjunde spelare som kan ta oss hela vägen till kvalserien.

Tillsammans skapar vi rätt förutsättningar för en lång, och sannerligen dramatisk, säsong.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.