Connect with us

Hi, what are you looking for?

Krönikor

Krönika: Silly Season är den bästa årstiden för SSK:are

UppdragSport.se:s Mauri Hermundsson skriver om SSK:s inledning av Silly Season.

Silly Season är den bästa årstiden för den SSK:are, sägs det. Och det är väl sant. Det är då vi har råd att drömma oss bort en sekund, häpna över poängsnittet på 34-åriga slovaker, hoppa i takt med highlightsklipp som visar vår drömvärvning göra solomål i den österrikiska ligan, och le brett när vår tränare säger att laget är bättre tränat än någonsin.

Och i år är inget undantag, i den bemärkelsen att jag gillar nyförvärven som Per Nygårds, assisterad av Janne Karlsson, levererat. Skillnaden från tidigare år är att SSK inför denna säsong valt en ny linje.

Ökad budget ger fler möjligheter, Per Nygårds verkar ha satsat på den säkraste. I år är chaningarna minimerade. Istället för att bygga grunden i laget på visserligen intressanta, men mindre väl scoutade utländska spelare, har SSK istället satsat på säkrare kort.

Utöver Jonas Djupvik, som är enda undantaget, kommer spelarna från Sverige och de svenska ligorna. Nygårds har sett spelarna live ett antal gånger och vet vad han får.

Dessutom finns Janne Karlsson med i bakgrunden och har en hel del att säga i frågorna. Det hade han i Karlskrona också. Då byggde man sin trupp på inhemska, unga spelare som ville framåt i karriären – och smack, bang, boom så trotsade de alla experter och seglade upp i toppen av tabellen.

Den historien – byggd på samma recept som SSK:s silly season startat på – får gärna upprepas, denna gång med Södertälje i huvudrollen.

Grunden i SSK:s trupp är byggd. Nu återstår spetsen. Kvar att fylla finns fyra forwardsplatser, två backplatser, och en målvaktskonkurrent till Sebastian Idoff.

Jag tycker visserligen att det verkar finnas en viss överskattning av vad en 15-miljonersbudget kan resultera i bland SSK-fansen. Samtidigt tror jag att truppen, som den ser ut idag, inte är allt för dyr.

Känslan är att SSK fortfarande har fem, sex , eller kanske rent av sju miljoner kvar att leka med. Det borde kunna innebära en och annan spelare av rejäla, väldokumenterade spetskvaliteter.

Silly season har inletts på ett spännande sett, och jag är övertygad om att den kommer fortsätta på den inslagna vägen.
Och till skillnad från tidigare säsonger tror jag inte att jag i vinter generat kommer behöva se tillbaka på min traditionela, vårliga silly-upphetsning och tvingas konstatera hur fel ute jag var.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...