Connect with us

Hi, what are you looking for?

Krönikor

Krönika: Det officiella forumet har blivit klubbens rövhål

”Stäng ner forumet, spackla igen rövhålet, till den dag anonymiteten kan strypas.” Mauri Hermundsson ger i en ny krönika sin bild på det allt mer ifrågasatta, officiella forumet.

"Stäng ner forumet, spackla igen rövhålet, till den dag anonymiteten kan strypas." Mauri Hermundsson ger i en ny krönika sin bild på det allt mer ifrågasatta, officiella forumet.

Det var en gång ett forum. Forumet låg på den officiella hemsidan. Där möttes alla SSK:are och diskuterade, debatterade och delade kärleken som de alla hade gemensamt: SSK.

Fniss. Jag bara skojade.

Numera fungerar forumet som föreningens rövhål, om jag får använda mig av den liknelsen. Ingen säger sig vara där, ingen säger sig vara intresserad av att ens kika in, ändå droppar det ut skit flera gånger om dagen. Och det värsta av allt: Det är klubben som är toaletten. Det är klubben som får ta hand om allt.

Anledningen till de eskalerande problemen är uppenbar och stavas: Anonymitet.

Alla behöver uppmärksamhet men vissa får den inte. Då är receptet enkelt: Gå in på forumet och spy ut skit. Många gånger och ofta. Då dröjer det inte länge innan man kan sola sig i uppmärksamhetens svalkande ljus när människor instinktivt försvarar sin kärlek och egna åsikter.

Det hela är ganska enkelt egentligen. Men det är det inte för klubben.

Att ha forumet som officiell kanal mellan supportrar skapar inte bara motsättningar mellan många för varandra anonyma supportrar, det skapar även ett rykte och en bild av en klubb. I detta fall en negativt sådant. Och det är just detta rykte, denna bild som så kärleksfullt måste förfinas av supportrar till en klubb vars fortsatta existens och välmående helt vilar på att fler personer får upp ögonen för föreningen.

Som läget är nu ger forumet absolut ingenting positivt – ja, förutom en del reklamintäkter.

Det har länge snackats om att använda sig av Facebookinloggning. Det är inte bara att göra, jag vet. Men det börjar bli dags. Nu.

Jag tror nämligen att detta är lösningen. Troll gillar inte solljus, det säger mamma. Forumets diton är inget undantag. Under deras riktiga namn blir deras hårda sågningar av spelare, ledare och andra supportrar helt plötsligt gälla snyftningar i rop på hjälp. Det vore mycket gulligare, tycker jag.

Skutan SSK kan bara vändas av oss själva, av supportrarna till den vackraste klubben på denna jord. Men det fins bara ett sätt att göra det på – tillsammans. Om folk fortsätter att grina och vända sig mot varandra likt egocentriska sjuåringar kommer inget att hända.

Därför säger jag: Stäng ner forumet, spackla igen rövhålet, till den dag anonymiteten kan strypas. Det leder ändå inte till något gott som det ser ut i dag, varken för supportrarnas eget välbefinnande – eller för bilden av klubben som helhet.

Till dess: visa klass nu, alla SSK:are. Det är vi.

7 kommentarer

7 kommentarer

 1. Profilbild

  Johnny

  21 juni, 2013 at 8:35 f m

  Facebook är inte heller en lösning. Det går nämligen att vara anonym på fb också.

 2. Profilbild

  Kent Fredriksson

  21 juni, 2013 at 10:03 f m

  Tack herr Herrmudsson, för att du valde ett av mina forum inlägg i bilden ovanför. Om du tycker att det inlägget sticker ut då förstår jag att du har jobbigt.

  Får en känsla av att ditt bidrag är en replik av att ni fått lite kritik på forumet?

  Visst är forumet på dekis, sedan länge iofs, då kanske denna site kan starta en plattform för forum som håller högre klass?

  Detta är en sida med uttalade journalistiska ambitioner men ovan inlägg känns väldigt långt därifrån.

  • Profilbild

   Andreas Häggström

   26 juni, 2013 at 9:02 f m

   Kent: Vi valde ganska slumpmässiga inlägg. Och har därför valt att censurera både användarnamn och reg.datum.

 3. Profilbild

  jimmy

  22 juni, 2013 at 12:00 f m

  Den nya supporter klubben kommer ej att ha sånt forum.

 4. Profilbild

  Martin Medin

  25 juni, 2013 at 5:39 e m

  Ord!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.