Connect with us

Hi, what are you looking for?

Krönikor

Krönika: ”Någonting får mig att rysa av kärlek”

UppdragSport.se:s Mauri Hermundsson skriver om fansens fantastiska uppslutning bakom kampanjen ”Jag Mobiliserar”.

Det dröjde bara några dygn. Sen hade hockeysveriges mest passionerade och engagerade hockeysupportrar bevisat varför de förtjänar just den titeln.

Det började med 200.000 på bara ett dygn. Sen fortsatte det, och fortsatte. Och fortsatte. I skrivande stund är siffran uppe i 680.000 insamlade kronor.

Kärlek kan inte mätas i pengar, jag vet. Inte i det här fallet heller, kanske. Men det är någonting som får mig att rysa av kärlek genom hela kroppen när jag ser det: Människor från landets alla hörn som planerar om husekonomin, börjar med matlådor, struntar i det där restaurangbesöket, hoppar över utflykten till släktingarna och öppnar upp sparkontot – alla av en enda anledning: de älskar Södertälje Sportklubb.

Andra klubbar har tidigare försökt sig på liknande initiativ. Låta fansen samla ihop pengar till klubben de älskar. Det brukar sluta med ett par tiotusen. Ibland över hundratusen. Imponerande, visserligen. Men vad alla andra lag har gemensamt är att de aldrig ens är i närheten av de fantastiska resultat som sker när supportrarna i den fattiga arbetarstaden Södertälje öppnar plånböckerna.

Jag brukar ibland försöka förstå varför. Hur kommer det sig? Varför lyckas vi – en förhållandevis liten, framgångssvältande suporterskara – när de andra misslyckas? För vi är inte fler. Vi är heller inte rikare. Kan det helt enkelt vara så att våran passion till vårt lag är annorlunda, någonting speciellt? Jag tror det.

Kraftsamligen som nu görs inför supersäsongen 14/15 är precis vad som behövs. SSK:s mål att öka spelarbudgeten med 50 % är offensivt och modigt – men också nödvändigt och rimligt.

För det är nu det gäller. Inte sen. Och det är just därför så fruktansvärt viktigt att vi supportrar nu ställer upp och visar att vi tar det på lika mycket allvar som klubben vi älskar.

En liten promille menar att man vill ha en utvärdering först. Man vill att huvuden ska rulla och att klubben ska ta första steget. Jag menar att vi inte kan vänta. Den negativa energin leder oss inte framåt, avgångskraven liakså.

Det är hög tid att vi supportrar nu ställer upp bakom klubbmärket, lägger historien bakom oss, och tar upp Södertälje Sportklubb i SHL. Chansen är nu. Sen kan det vara för sent, det har SHL sett till.

En ensam supporter gör liten skillnad. Många supportrar gör stor skillnad. Om varenda jävlel nu bestämmer sig; i år ska vi gå upp – då går vi upp. Det låter naivt, men jag vet det. Man kan ibland känna sig handlingsförlamad, obenägen att påverka vad som händer på isen. Så är det inte. Vårt stöd är avgörande, vår kraft är större än vi tror och med våran hjälp kommer Södertälje SK ta steget upp i SHL.

Vi har gjort det förut – och vi ska göra det igen.

Mobilisera!

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Profilbild

    pzollet

    14 april, 2014 at 3:55 e m

    MOBILIZERA !!!!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...