Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Här är elva spelare som får lämna SSK efter succésäsongen

Här är namnen på elva spelare som definitivt lämnar SSK.

Foto: David Nilsson Hamne.
Foto: David Nilsson Hamne.

Brattenberger har lagt av, Blid likaså, efter att ha valt att sluta på topp med SSK efter avancemanget till hockeyallsvenskan.

Samtidigt har flera spelare aviserat att de fortsätter i klubben, som Westerling, Nyberg, Holm, Hansen, Skinnars, med flera. Det är också känt att Mats Waltin önskar plocka upp fyra juniorer: Nik Simsic, Lukas Haudum, Andreas Maier och Måns Lindbäck.

Men nu står det klart att ytterligare sex spelare, utöver Blid och Brattenberger, som definitivt lämnar klubben:

Fredric Larsson, Jonathan Iilahti, Pontus Engström, Johan Lorraine, Paul Eriksson, Tobias Björklund, Daniel Andersson, Oscar Carlsson och Marcus Lundberg.

Där kanske Lorraine och Eriksson är de största överraskningarna.

”Hockeysäsongen är över men arbetet inför den stundande säsongen i HockeyAllsvenskan har redan påbörjats och under den gångna veckan har enskilda samtal med spelare skett och SSK önskar nu avtacka ett antal spelare för sina insatser”, skriver SSK på sin hemsida och fortsätter:

”SSK tackar alla dessa spelare för sin delaktighet och hårda arbete under den gångna säsongen som slutade med ett avancemang till HockeyAllsvenskan. Vi tillönskar Er ett stort lycka till i era framtida karriärer”.

Huruvida övriga spelare definitivt blir kvar i klubben eller inte framkommer däremot inte. Så där får vi avvakta.

”Jag har beslutat att inte fortsätta spela i SSK, jag gjorde troligtvis min sista säsong. Tack alla inblandade för ett sjukt roligt år!”, skriver Blid på Twitter.

– Som jag sa under intervjun i september: Att ta upp SSK till HA skulle vara en bedrift. Jag fick i alla fall avsluta på topp i SSK, säger Paul Eriksson till Uppdragsport.se.

Fler spelare har tackat för sig i sociala medier:

”Får tacka SSK & alla supportar för en oförglömlig säsong, toppar & dalar med ett magiskt slut! Ta allsvenskan med storm nu & lycka till!” skriver Fredric Larsson på Twitter.

”Vill tack SSK och alla supportrar men inte minst mina fantastiska lagkamrater för en oförglömlig säsong! Mot nya mål och drömmar”, skriver Tobias Björklund på Twitter.

Uppdragsport.se vill tacka samtliga spelare – verkligen samtliga! – för deras insats i SSK. Det har varit en historisk säsong.

Tack för allt.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.