Connect with us

Hi, what are you looking for?

Andreas Häggström

”Kärleken kommer ständigt i fjärde hand för vissa”

Uppdragsport.se:s Andreas Häggström har tröttnat på vissa supportrars förlorarmentalitet. Och gör härmed slut med supporterledets energitjuvar.

“Tror inte vi kommer ligga i topp i AS nästa säsong. Vi kommer hålla till i botten igen. Som jag läste i LT så är inte ssk en storklubb nåmer och inte en attraktiv klubb att spela i mer. Det visar väl tex hur tränarjakten går. Ju längre tränar jakten pågår ju längre efter hamnar vi.”

Texten ovan är saxad från SSK:s officiella “supporterforum”.

En självständig, tänkande supporter har läst i lokaltidningen att “SSK inte är en storklubb längre” och tippar därför att den kommande säsongen är körd. I mars månad. Det utan att klubben vare sig värvat en tränare, klubbdirektör eller enda spelare. Eller ens presenterat satsningen.

Det är den nivån vi stundtals ligger på just nu. Och det är just den där förlorarmentaliteten som breder ut sig i kommentarsfält och på forum och som, sakta men säkert, försöker etablera sig som en sanning.

Och det under en tid då klubbens J20-lag gör viss succé – ja, jag väljer att kalla vinsten mot Linköping, och den senaste tidens avancemang från bottenlag till slutspelslag, för en framgång – och då klubben har lovat att 1) göra en storsatsning inför vad som komma skall i hockeyallsvenskan, och 2) öka budgeten.

Vi står med andra ord inför en ganska spännande tid. Vi gör faktiskt det. En tid som andas förändring. En efterlängtad förändring, av diskussionerna som pågått de senaste månaderna att döma. Vi har en chans att lämna nederlagen bakom oss. Förändring tar dock tid och kräver vissa beslut.

Men det är lite så: Man väljer vad man vill fokusera på. Man väljer vilken bild man vill måla upp utåt. Och tro mig, det smittar av sig.

Vissa väljer att engagera andra supportrar, peppa spelare och göra bra reklam och visa kärlek för klubben, medan andra väljer att håna eller klaga över att… tja, att föreningen SSK väljer att ta ut en entrépeng på 40 kronor i J20-slutspelet, att klubbdirektören svarar på ”fel” frågor i media eller att bara medlemmar är välkomna till medlemsmöten. Sedan finns det supportrar som rasar mot det faktum att klubben väljer att annonsera efter en ny klubbdirektör på Facebook – likt många andra bolag gör numera – eller att ”Almtuna har minsann värvat tre spelare”, för att sedan konstatera att ”föreningen är på väg åt helvete” trots ingen som helst insyn i vad som försiggår och puttrar bakom kulisserna.

Bland de nämnda supportrarna kallas denna syn för att vara ”realist”.

Förlåt, men jag efterlyser mer villkorslös kärlek och mindre gnäll. Lite mer alltid – oavsett.

Det är som synes inga stora, konstruktiva frågor eller lösningar som diskuteras bland de som hörs allra mest. De som hörs och låter allra mest ur supporterledet är människor som klagar över en entrépeng eller hur klubben väljer att eftersöka en ny klubbdirektör. Eller något felbeslut som togs i oktober. Frågor som ältas och diskuteras in i absurdum. Dag ut, dag in. Nya korståg varje vecka. Däremellan droppar samma personer höftade spelarlöner, hur arbetsfördelningen egentligen ser ut (…) inom SSK och andra hemmasnickrade teorier. Som de sedan säljer in till varandra och byter sinsemellan. Ständigt ny ved för att hålla brasan vid liv.

Och det är alltså de här personerna som säger sig vilja föra vår klubb framåt med gemensam kraft.

Jag är skeptisk.

För vad SSK än presenterar på mötet i nästa vecka, vilka spelare som än står på isen i höst och vem som än leder laget, så kommer det att finnas nya detaljer att finna fel i bland dessa ”realister”. Kärleken kommer ständigt i fjärde hand för vissa.

Vilket också är kontentan.

Avslutningsvis så skiter jag fullständigt i om SSK är en storklubb eller inte. Eller om en viss tränare vill komma hit eller inte. Eller vad någon på lokaltidningen skriver. Jag är långt ifrån perfekt, och har haft mina negativa stunder, men även om den gångna säsongen har varit ett helvete, rent sportsligt, så ser jag en livslång kärlek ta ytterligare fart in i framtiden. Vem som än tränar. Vem som än spelar. Och vad det än kostar i entrén. Ja, till och med hur lång tid det än tar. Och som tur är är vi i majoritet.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.