Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Jesper Thörnberg om klubbytet, kvalserien och framtiden

Jesper Thörnberg lånades under slutet av februari ut till Björklöven. Under torsdagskvällen gör han kvalseriedebut i Umeålaget. UppdragSport.se har kollat läget med SSK:s målfarlige smålänning.

Jesper Thörnberg lånades under slutet av februari ut till Björklöven. Under torsdagskvällen gör han kvalseriedebut i Umeålaget. UppdragSport.se har kollat läget med SSK:s målfarlige smålänning.

Det var efter matchen mot Djurgården som säsongen fick en plötslig vändning för Södertäljes 22-årige forward. SSK såg sin chans att tjäna lite pengar och lånade ut Thörnberg till Björklöven som står inför en livsviktig negativ kvalserie.

– Det gick ganska fort. Jag fick reda på att Björklöven var intresserade av att låna mig dagen innan transferfönstret stängde. Jag kände att jag ville förlänga säsongen och fick ett bra intryck, så det kändes som en bra grej för alla parter.

Hur kändes det att bara byta klubb sådär?

– Självklart kändes det väldigt konstigt. Men jag har ju inte så många matcher på seniornivå och vill ju spela så mycket ishockey som möjligt. Så jag gör det för att utvecklas och sedan komma tillbaka till SSK nästa säsong som en ännu bättre spelare.

Kvalserien rivstartar redan under torsdagen när de två topptippade kvalseriefavoriterna Björklöven och Troja Ljungby drabbar samman i Sunnebohov. En livsviktig match för båda lagen – men Jesper Thörnberg tror att laget ska kunna hålla kvar Umeås stolthet i svensk elithockey.

– Jag tycker det känns som vi har en bra känsla i laget. Det gäller att inte tänka så mycket utan bara utmana sig själv och ge järnet bara, säger Thörnberg som emellertid inte tror det faktum att han kommer utifrån gör någon skillnad.

– Jag är ju en del av det här laget nu och känner precis som de andra att det aldrig är kul att förlora. Nu har de gett mig förtroende att komma hit så jag vill hjälpa de att hålla sig kvar. Men, som jag sa innan – det gäller att inte tänka för mycket för då brukar det låsa sig.

Thörnberg har ett optionsår kvar på kontraktet i SSK. Han har tidigare förkunnat att han ämnar fullfölja det, och planerna verkar inte ha ändrats.

– Jag har inte funderat på det någonting faktiskt. Jag har ett år kvar på kontraktet och räknar med att spela där nästa säsong. Så som det ser ut nu är det SSK som gäller.

Vad har du för målsättning inför nästa säsong?

– Jag vill utvecklas och spela bättre än den här säsongen. Det har gått för mycket upp och ner den här säsongen, jag måste bli jämnare i mitt spel. Och så vill jag fortsätta göra mål, såklart.

Vad måste laget tänka på för att inte upprepa säsongens misslyckande?

– Det viktigaste kommer bli att få ordning på allting innan säsongen startar. Vi var inte riktigt förberedda i höstas och trodde att det skulle lösa sig ändå. Så vi hamnade efter redan från början. Jag vill att vi tar med oss den erfarenheten till nästa säsong och lär oss av det, avslutar Jesper Thörnberg från sitt hotellrum i Ljungby.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.