Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Jesper Thörnberg känner press att leva upp till namnet

Jesper Thörnberg har inte bara en talang som inger hopp. Med efternamnet Thörnberg kommer även en hel del press om att lyckas på högsta nivå. ”Men jag försöker att inte tänka på det”, säger SSK-forwarden till hockeyallsvenskan.se.

Jesper Thörnberg har inte bara en talang som inger hopp. Med efternamnet Thörnberg kommer även en hel del press om att lyckas på högsta nivå. "Men jag försöker att inte tänka på det", säger SSK-forwarden till hockeyallsvenskan.se.

25 april blev det klart att Jesper Thörnberg skriver på ett ”riktigt” kontrakt med SSK.

Thörnberg var som bekant på lån från HV71 under den gångna säsongen. I synnerhet Thörnbergs första låneperiod bådade gott och bevisade att han är en rejäl tillgång.

Nu hoppas han på ett genombrott den kommande säsongen.

– Jag vill spela mycket, utvecklas och vara skadefri. Jag vill bidra med mitt spel där jag ska jobba hårt och göra mycket poäng, säger Thörnberg till hockeyallsvenskan.se.

”En jobbig säsong”

Det blev till slut 10 poäng (4+6) på 30 matcher i SSK-tröjan för Jesper Thörnberg. Men HV-”förvärvet” berättar att den gångna säsongen innehöll flera störningsmoment.

– Det var en jobbig säsong med både resorna och skadorna. Därför kände jag att jag ville skriva på för ett lag och veta att det är där jag ska vara. Jag var i Södertälje stora delar av säsongen och trivdes bra och därför känns det som rätt steg i utvecklingen att spela där hela nästa säsong.

Känner press

Thörnberg har varit på plats under hockey-VM i Globen. Storebrorsan, KHL-stjärnan Marthin Thörnberg, spelar som bekant i Tre Kronor.

Lägg därtill pappa Owe Thörnberg, ikon och legendar inom HV71:s organisation.

Och visst känner den åtta år yngre Jesper Thörnberg viss press.

– Jo, lite press känner jag, men jag försöker att inte tänka på det. Martin spelade också någon säsong i hockeyallsvenskan när han var i min ålder så vi får se var min karriär leder mig, säger Jesper Thörnberg till hockeyallsvenskan.se.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.