Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Jesper Frödén: ”SSK tror verkligen på unga spelare”

Jesper Frödén drabbades av en allvarlig skada i en match mot Örebro i våras. Nu är han på väg tillbaka – och hoppas ta en tröja i a-laget till hösten.

– Målet är att försöka etablera mig i hockeyallsvenskan och visa att jag kan spela på den här nivån. Jag vill bidra med bra saker till laget.

Jesper Frödén. Foto: Andreas Sandström, Pic-Agency.
Jesper Frödén. Foto: Andreas Sandström, Pic-Agency.

Skadeläget tycks ljusna för SSK-löftet Jesper Frödén. 18-åringen som tilldelats ett try out-kontrakt med klubben inför den kommande säsongen.

Det har tidigare sagts att Frödéns skada ska ha varit allvarligare än man tidigare trott men i en intervju med Hockeyallsvenskan.se antyder Frödén att läget har ljusnat något:

– Jag har tryout till mitten av september när säsongen drar igång. Det känns väldigt bra, jag har krigat på i sommar och kört hårt, för jag vill visa att jag verkligen ska vara med i det här laget. Det enda negativa är väl att jag varit lite skadad. Mot Örebro så skadade jag korsbandet och har fått köra rehab vilket var jobbigt, men utöver det så har det flutit på bra, säger Frödén, och understryker att fysiken är högsta prioritet i sommar.

– Ja, det är det, jag behöver jobba där, säger han.

Ja, alla minns vi väl Jesper Frödéns första mål i a-lagsdressen: Hemma mot Asplöven i fjol. SSK vann med 6-0 och Frödén, assisterad av Finlandsflyktande Ziga Jeglic, kunde sätta 4-0 med en backhand i krysset.

– Det var grymt skoj att få sätta första målet redan i andra matchen. Det var inget som man hade tänkt på innan precis, säger Frödén, och fortsätter:

– Att få lira i a-laget i vintras var lärorikt, en helt annan nivå än J20, men det gjorde också att man blev medveten om vad man behöver jobba på. Alla är snabbare och starkare så jag vet att jag måste träna hårt för att hänga med. Samtidigt så höjer man sig själv när man får vara med och träna med riktigt bra spelare.

I samma intervju passar Jesper Frödén dessutom på att hylla SSK:s satsning på juniorer.

– Absolut, man tror verkligen på de unga spelarna och vi får chansen att visa vad vi kan. Man vet att om man spelar bra så får man visa upp sig, och det betyder mycket, säger Frödén till Hockeyallsvenskan.se.

I fjol noterades Jesper Frödén för 28 poäng (10+18) på 30 matcher i J20-laget och 2 poäng (1+1) på 8 matcher med a-laget.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.