Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Jesper Frödén: ”Fansen ska förvänta sig att vi går upp”

UppdragSport.se har pratat med Jesper Frödén om fysträningen, den kommande säsongen och vem han tror kommer att göra årets genombrott i SSK.

Jesper Frödén.
Jesper Frödén.

SSK och Per Nygårds har värvat friskt inför säsongen. Flera stjärnnamn har droppat in och i nuläget finns det 15 forwards i truppen – ändå har SSK inte värvat klart ännu.

I skymundan av alla nyförvärv finns flera spelare kvar från förra säsongen. En av dem är Jesper Frödén, som många tror kan få sitt genombrott i år.

Och den hårda konkurrensen är ingenting som bekymrar 19-åringen.

– Så tänker jag inte. Jag ska bara göra så gott jag kan och se hur långt det räcker. Jag får träna så hårt som möjligt och göra mig bästa, så får vi ser vart det leder, säger Frödén till UppdragSport.se.

Sedan SSK avslutade säsongen i början av mars har laget tränat stenhårt tillsammans med fystränaren Palmar Hreinsson. Nu har spelarna emellertid semester i fyra veckor innan laget samlas 28 juli.

– Vi dog igång ganska direkt efter säsongen. Sen dess har det droppat in fler och fler spelare. Vi har ett bra upplägg med Palmar, fystränaren, och det har känts riktigt bra personligen med den fysiska utvecklingen.

Hur är känslan i gruppen?

– Det känns jättebra, jag tror alla tycker det. Vi ser alla fram emot denna väldigt viktiga säsong, det ska bli sjukt kul.

Än så länge har Jesper inte hunnit få någon bild av varken James Sixsmith eller Fracois Bouchard, då båda skött träningen på egen hand. Han har däremot fått en bild av nye tränare Janne Karlsson, som tillsammans med assisterande tränarna Anders Karlsson och Jimmy Blixt besökt laget flera gånger.

– Jag tycker Janne verkar vara en bra tränare. Väldigt målinriktad, tydlig och bestämd. Jag har bara hört bra saker av honom och fick ett bra första intryck. Det ska bli kul att lära känna honom bättre, säger Frödén.

Vem i laget är mest vältränad nu när Robert Carlsson inte är med?

– Svårt att säga. Vem ska man ta..?  Adam Hansen är riktigt vältränad av sig. Och så Jonas Engström, såklart.

Den 28 juli samlas laget igen. Strax därefter, den 4 augusti, hålls den första isträningen inför publik. Och Jesper Frödén, i likhet med många supportrar, är riktigt sugen på att få sätta igång med hockeyn.

– Jag är väldigt taggad, faktiskt. Det ska bli kul att få en revansch efter förra säsongen och man längtar ju järnet efter att få gå på is och köra igång.

Hur ser skadeläget ut för dig?

– Jag känner mig hundraprocentig. Jag har kört fysträningträningen som vanlig och känner mig frisk från skadan. Det är inget som hämmar mig.

Vad vill du få för roll i laget?

– Jag hoppas få en roll där jag får spela mycket, och kunna göra det är jag bra på. Men man får den istid man förtjänar och jag kan bara göra mitt bästa.

SSK:s målsättning inför kommande säsong är tydlig: SHL-avancemang. Ingenting annat. Och det är precis vad supportrarna ska förvänta sig, menar Frödén.

– Fansen ska ha höga förväntningar, precis som vi har på oss själva. Vi har gått ut med en målsättningen om att gå upp, så det är precis vad de ska förvänta sig.

Hur stor tror du chansen är att ni går upp?

– Jag tror den är stor. Vi i truppen och ledarstaben har en väldigt positiv känsla i gruppen så det finns ingen anledning att tro nåt annat.

Vem  kommer få årets genombrott i SSK?

– Jag, avslutar Jesper Frödén bestämt, men med glimten i ögat.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...