Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Jason Gregoire har koll på vad som komma skall

AHL-forwarden Jason Gregoire är på plats i Södertälje. Under sin första träning matchades han bland annat i samma kedja som landsmannen Mario Valery-Trabucco – och det med framgång.
– Vi hade en del bra kemi på isen direkt, säger Gregoire till Uppdragsport.se efteråt. Ett nyförvärv som tycks ha koll på vad som gäller i vinter.

Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.
Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.

För drygt en vecka sedan gjorde SSK klart med forwarden och den tilltänkta toppcentern Jason Gregoire, senast hos St. John’s IceCaps i AHL, ligan under NHL.

Gregoire har rönt stora framgångar på collegenivå och draftades av New York Islanders säsongen 2007. Samma säsong som han blev utsedd till Player of the Year och Forward of the Year, samt blev uttagen i all star-laget, i collegeligan USHL.

Under lördagen anlände han till Södertälje och på måndagen genomförde han sitt första träningspass med SSK.

Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.

Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.

Uppdragsport.se var på plats.

– Det gick bra. Bra fart. Och jag tycker att laget ser bra ut. Det är fortfarande tidigt men jag ser fram emot träningsmatchen i morgon. Visst kommer tempot att öka men jag var imponerad och nöjd efter min första träning och det långa flyget hit, sa Gregoire till Uppdragsport.se efter träningen.

Känner du dig redo för match redan i morgon?

– Absolut. Jag ser fram emot det. jag har en träning under bältet och det hjälper, det känns lite bättre, och självförtroendet är igång. Man glömmer allt annat och ägnar sig åt hockey, det som man älskar mest av allt.

Jason Gregoire är dock långt ifrån ringrostig. 24-åringen har varit på is i flera veckor inför ankomsten till SSK.

– Jag har varit på is i tre veckor nu men jag behöver fortfarande komma i matchform. Så tisdagen och onsdagens matcher blir två stora steg för mig.

Även om det har varit snabba ryck har Gregoire bra koll på vad som komma skall. Han har full koll på hockeyallsvenskan och vad som krävs för att ta steget upp.

Samt att säsongen kommer att bjuda på en och annan långresa genom landet.

– Jag har kollat upp det där lite. Det är 14 lag, 52-matchersschema eller nått, och man reser mycket genom Sverige och möter varje lag fyra gånger, tror jag. Jag har kollat upp slutspels- och playoffupplägget… vad det nu heter…

 Kvalserien. 

– Ja, och och det är lite annorlunda från vad jag är van vid från Nordamerika.

Tvekade du någonsin över att ta steget från AHL till ”bara” en andraliga i Europa?

– Jag har hört så mycket bra om den här ligan. Alla lag vill uppåt men jag tror att det här laget verkligen har chansen. Det finns bra spelare vart du än åker, oavsett om det är första- eller andraligan. Eftersom jag är från Nordamerika vill man givetvis ha en närmare väg hem men samtidigt var jag superivrig över att komma hit och bli en bättre hockeyspelare.

Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.

Jason Gregoire. Foto: Richard Himberg.

Vi har förstått att du är god vän med Jake Marto, och att han har del i att du kom hit. Vad har du att säga om honom?

– Jag har spelat ihop med honom under totalt fem år nu. Han är snabb, smart, har bra klubbhållning, bra styrka. Jag är ett stort fan av honom och han kommer att vara en bra spelare för oss, säger Gregoire, och fortsätter:

– Jag pratade med honom om laget, hur han blivit behandlad och så, och han sa bara bra saker. Det spelar givetvis in att laget man går till vill ha en och behandlar en och ens vänner väl. Men den största anledningen att jag är här för att bli en bättre spelare och hjälpa laget uppåt.

På träningen matchades Gregoire med förra säsongens poängkung, Damien Fleury, och kanadensaren tillika landsmannen Mario Valery-Trabucco, ny från DEL.

Känner du till Valery-Trabucco sedan tidigare?

– Jag har spelat med en spelare från Montreal så vi pratade en del om det direkt. Men vi hade en del bra kemi på isen direkt, och jag har hängt med honom ett par dagar och han verkar vara en trevlig kille. Alla i hela laget verkar skittrevliga men språkbarriären kanske är ett problem i början – jag har nog aldrig hört så många europeiska språk samtidigt.

 Slutligen. Vad kan SSK-fansen förvänta sig av dig den kommande säsongen?

– Jag jobbar hårt varje kväll. Jag kan inte lova att vi vinner allt, även om det är vårt och mitt mål, men jag ska hjälpa laget att vinna och komma uppåt – och förhoppningsvis göra ett par mål här och där också, säger Gregoire till Uppdragsport.se.


3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.