Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Jake Marto drar vidare: ”Man märkte att alla i laget var frustrerade”

Uppdragsport.se fortsätter att säga hej då till de spelare som har fått lämna klubben. Näst ut är Jake Marto. Som ser tillbaka på en tuff säsong – men en positiv upplevelse som helhet.
– När det kommer till kritan så var det en bra upplevelse och jag är glad att jag fick chansen att vara en del av SSK, säger han till Uppdragsport.se.

Tidigare i juli avslöjade Uppdragsport.se att kvicke backen Jake Marto var på väg till Österrike för att fortsätta karriären där. Och nu i veckan blev det officiellt med en flytt till högstaligalaget Graz 99ers.

Medan en annan import, backen Mike Bergin, har återvänt till Nordamerika för spel i farmarligan ECHL var Europa hela tiden planen för Marto.

Han trivs med en europeiska hockeyn.

– Det fanns i mitt huvud att jag ville stanna i Europa. Jag tycker bara att den typen av hockey passar mig bättre. Jag gillade verkligen den stora isen, farten och skicklighetsnivån. Så jag har kollat vilka alternativ som funnits med förhoppningen att stanna i Europa och få ett kontrakt någon annanstans, säger han till Uppdragsport.se.

Det blir alltså en flytt från ”bara” en andradivision till en förstadivision i Österrike.

Där blir han bland annat lagkamrat med tidigare Färjestadforwarden Anders Bastiansen och Asplövens tidigare floppcenter Roland Kaspitz.

Och lag som Almtuna och Karlskrona byts ut mot Red Bull Salzburg och Vienna Capitals.

En hyfsad omställning, kan tyckas, men Marto menar att det inte blir någon skillnad på kvalitet.

– Jag tyckte att Hockeyallsvenskan var en jättebra liga. Väldigt stor skicklighet, snabbhet och tufft spel. Jag antar att jag inte riktigt visste vad jag kunde förvänta mig men jag blev imponerad. Det är en välrespekterad liga och jag är glad att jag fick uppleva den och fick den erfarenheten. Det var ju många bra spelare där och det var väldigt tävlingsinriktat, vilket gjorde det hela roligare.

Om tiden i Hockeyallsvenskan, som helhet, har varit bra har tiden i SSK kanske varit mindre bra. Eller ja, åtminstone när det kommer till resultaten. Jake Marto ser tillbaka på en tung, tung tid. Men han berömmer klubben. Och lagkamraterna.

– Det var en svår säsong. Man märkte att alla i laget var frustrerade och besvikna över hur saker gick. Jag tyckte ju att vi hade en skitbra grupp killar och bra hockeyspelare, men ibland faller det helt enkelt inte väl ut. Men jag tyckte verkligen om min tid i SSK. Organisationen som sådan är väldigt professionell och klubben var hjälpsam inom många områden för mig och min fru. Och spelarna var väldigt bra, och jag träffade många jättebra nya vänner, vissa som jag kommer att ha livet ut, säger Marto, och tillägger sedan:

– När det kommer till kritan så var det en bra upplevelse och jag är glad att jag fick chansen att vara en del av SSK.

Vad tar du med dig från tiden i Sverige och SSK?

– Att vara i SSK blev ju första gången för mig på stor is. Jag känner att jag lärde mig en hel del om hur saker fungerar och spelar ut sig på stor is. Jag hoppas kunna fortsätta med min fart och ett bra fotarbete och samtidigt kan utnyttja mitt hockeytänk för att sedan ha en bra säsong i Österrike. Jag hoppas kunna ta vad jag lärde mig förra säsongen, använda det – och göra den kommande säsongen till en positiv sådan, säger Jake Marto till Uppdragsport.se.

LÄS OCKSÅ: Tomas Bokros: ”Jag träffade underbara människor i SSK”

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.