Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Intervju med Mattias Beck: ”Det kommer bli en lång säsong”

Halva serien är spelad och Södertälje parkerar på en blygsam elfteplats i tabellen. Men forwarden Mattias Beck har inga planer på att ge upp SHL-målet.
– Det tycker jag inte att vi ska göra. Det gäller att hitta en jämnhet i spelet, vinna några matcher och plötsligt kommer vi blanda in oss i leken där uppe. Serien är ju så otroligt jämn, säger han till UppdragSport.se.

Det var med höga förväntningar från fans och experter som storsatsande Södertälje klev in i den kanske hetaste hockeyallsvenska säsongen någonsin.

Men september har blivit oktober, oktober har blivit november och i takt med höstmörkrets ovälkomna intrång har SSK:s placeringar i tabellen sakta förvärrats.

SSK:s forwardsstjärna Mattias Beck är frustrerad, men framhåller samtidigt det faktum att serien är rekordjämn.

– Årets serie är väldigt speciell, det är otroligt jämnt ända ner till sistaplats. På så sätt kanske inte just placeringen säger så mycket. Vinner man ett par matcher kliver man upp, och om man förlorar tvärtom. Det vi pratar om är prestationen på isen och att bygga upp en kontinuitet, säger han och tillägger:

– Men det är klart att det är väldigt frustrerande att vi spelar en bra match och sedan gör tre dåliga.

Ett symptom på SSK-spelarnas sargade självförtroende har varit lagets oförmåga att hålla emot de första minutera efter att ha gjort en viktig reducering eller kvittering. När Francois Bouchard under tisdagen gjorde det viktiga 2-3-målet dröjde det inte länge innan Karlskrona gjorde 4-2.

Mattias Beck instämmer.

– Ja, precis. Som lag betraktat har vi inte ett bra självförtroende, och sådana mål tar ganska hårt på moralen. Vi tappar momentum och det är fruktansvärt frustrerande. Ett annat problem har varit att vi alldeles för ofta får dåliga starter, vilket gör att vi hela tiden måste jaga.

Att spelarna inte är nöjda med resultaten råder det inga tvivel om. Men stämningen i gruppen är fortfarande god och spelarna har – trots allt – roligt. Det hävdar Mattias Beck.

– Det är klart att folk funderar. Många är inte nöjda. Men som grupp har vi fortfarande roligt, det tycker jag absolut. Det handlar om att var och en måste fråga sig själv vad man kan göra bättre, varje individ måste komma upp och leverera på max, säger han.

Och leverera, ja, det har i alla fall Mattias Beck gjort. På 26 matcher har han svarat för 17 poäng samt ett gott defensivt arbete.

– Jag tycker det har gått ganska bra även om jag inte är nöjd med mitt spel de senaste två matcherna. Samtidigt måste jag bli jämnare och kunna leverera poäng varje kväll. Jag måste även jobba ännu hårdare i defensiven.

Halva serien är nu spelad. Börjar ni känna någon stress?

– Det är inget vi pratar om mellan grabbarna. Än så länge är det ingen panik med tanke på hur jämn serien är. Men det är klart att vi måste bli bättre.

Kommer SSK-fansen få se någon hockey i mars och april när det vankas så kallat slutspel?

– Absolut. Det kommer bli en lång säsong. Det handlar bara om att hitta rätt så kanske vi om en månad kan sitta och ha en helt annan diskussion. Det gäller att vara positiv, jobba hård, skapa en trend och vinna tre, fyra matcher, säger Mattias Beck.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...