Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kortintervjuer

”Jag hade det tungt där i andra perioden”

Det blev ingen lätt debut för SSK:s nye målvakt Jonathan Iilahti. Tre baklängesmål i andra perioden var inget han var särskilt glad över. ”Jag har önskar mig mer av mitt spel i fortsättningen.”

Time out i målfabriken. Foto: David Nilsson Hamne
Time out i målfabriken. Foto: David Nilsson Hamne

Det blev ingen lätt debut för SSK:s nye målvakt Jonathan Iilahti. Tre baklängesmål i andra perioden var inget han var särskilt glad över.
– Jag har önskar mig mer av mitt spel i fortsättningen.

SSK tog ledningen med 4-1 och sen började laget slappna av med halva matchen kvar att spela. Jonathan Iilahti hade tills dess haft en relativt lugn afton, men plötsligt hettade det till ordentligt.
– En svår match för mig. De hade knappt några skott, men sen när de fick lägen blev det farligt direkt.

Framför allt var det en hel del svåra lägen för honom, med styrningar i knepiga vinklar och slagskott mitt i slottet. Några mål såg dock billiga ut. Han hade pucken, men sen trilla de in bakom honom i alla fall.
– De hade lite flyt, det kan vi inte komma ifrån. Det var ett par styrningar, skitmål. Tredje målet borde jag tagit, säger Jonathan och fortsätter.
– Önskar mig mer av mitt egna spel. Hade det tungt där under slutet av andra perioden, men annars kände jag mig trygg.

Han sticker inte under stolen med att han inte riktigt är i form, det är det svårt att vara när man inte fått spela tillräckligt.
– Har man inte spelat på ett tag så är det lite svårt att hitta rytmen och alltid ha fullt fokus. Och när man tappar fokus så blir det mål.

Den finske målvakten har varit i SSK några veckor och han säger sig ha blivit paff över nivån när han kom.
– Jag blev faktiskt väldigt överraskad över farten på våra träningar. Det är faktiskt otroligt skickliga spelare. Positivt överraskad. Det är bra hockey här i Allettan.

Hans säsong har varit strulig. Han väntade länge på att få skriva kontrakt med en allsvensk klubb, men när det rätta anbudet aldrig kom så blev det Tranås. Sen valde han självmant att lämna smålänningarna för att gå till SSK.
– Jag hade fått vara kvar om jag ville, men jag har högre ambitioner, har väntat på allsvenskt spel hela säsongen. Tranås var ju trots allt bara en temporär lösning.

– När SSK hörde av sig kände jag att det var ett bra alternativ. Pratade med Mats Pernhem, Mocka (målvaktstränaren) och Waltin och fick en bra bild av föreningen som verkar ha höga ambitioner. Dessutom har jag möjlighet att uppleva något stort här, säger Jonathan som hoppas på avancemang i vår.

Men ska SSK gå upp måste laget spela bättre än vad de gjorde mot Kallinge under sista halvan av mellanperioden.
– Det ser ju dåligt ut i statistiken för mig efter en sån här match, men om en månad så är det ingen som mins hur vi tog poängen.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.