Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

I fjol ordkrig mot SSK – nu kan Åker/Strängnäs åka ner i division 2

Christofer Blid har gjort comeback för att hjälpa Åker/Strängnäs undan degradering till division 2. Men räcker det? Uppdragsport.se sammanfattar läget hos klubben som tuffade till sig i fjol.

SSK brukar träningsspela i Åkers ishall inför varje säsong. Men i år väntar alltså seriespel i ishallen som rymmer drygt 700 personer. Snittade 330 åskådare förra säsongen.
SSK brukar träningsspela i Åkers ishall inför varje säsong. Men i år väntar alltså seriespel i ishallen som rymmer drygt 700 personer. Snittade 330 åskådare förra säsongen.

Efter degraderingen hamnade SSK i samma serie som Åker/Strängnäs. ”Grannklubben” som tidigare fått stå värd för SSK:s träningsmatcher – för att förstärka varumärket i närområdet, samt hjälpa värdklubben med en slant i klubbkassan – men som där och då blev en konkurrent på riktigt.

Under säsongen som följde uppstod en rad ordkrig klubbarna emellan, och SSK:s supporterklubb manade till bojkott inför ett möte mellan lagen efter att Åker/Strängnäs brutit den överenskommelse som finns gällande biljettpriser. Dessutom blev flertalet SSK-supportrar blockerade i sociala medier av Mattias Filander, djurgårdssupporter och någon slags sportsligt ansvarig i Åker/Strängnäs.

Såväl inför som under säsongen kastade Filander ett par kängor åt SSK, vilket visserligen är uppfriskande i en alltmer stel och tillrättalagd hockeyvärld.

– På pappret så ser det inte ut att vara ett så starkt lag, men jag är tveksam, sa Filender på upptaktsträffen inför säsongen och tillade att förlusten av Jonas Vidlund och Christofer Blid, deras stora stjärna, inte var så stor.

– Dom har vi ersatt och förbättrat tycker vi. Vi kommer få ett slagkraftigt lag i höst, sa Filander.

Trots det är Christofer Blid nu tillbaka i Åker/Strängnäs – en blixtcomeback efter succésäsongen i SSK, som var tänkt att sätta punkt för en poängrik karriär – och där försöker hjälten hjälpa laget undan en degradering till division 2. Hittills har det blivit 10 poäng, 4+6, på 6 matcher för Blid, de rostiga handlederna till trots.

Värt att notera är att Åker/Strängnäs även har plockat in just Jonas Vidlund på lån från SSK under säsongen.

Åker/Strängnäs hamnade till slut näst sist i den västra fortsättningsserien och det kan bli en rysare in i det sista.

— Det är inte mycket och säga, vi får kvala för att hålla oss kvar, sa en besviken Erik Ahlström, tränare i Åker/Strängnäs, till Eskilstuna-Kuriren efter en 7-3-förlust mot Enköping nyligen.

Nu väntar alltså, precis som för SSK, negativt kval för att ordna fortsatt spel i hockeyettan.

Laget består av flera före detta SSK-juniorer födda 1996-1998, samt profiler som Fredrik Sonntag och Tony Lagerström. Att Åker/Strängnäs inte skulle bli ett topplag den här säsongen blev tydligt redan under försäsongen. Efter sommaren hade man blott en spelare kontrakterad, och under säsongen som varit har man delvis haft problem att få ihop ett lag, och tre tvåsiffriga förluster (11-0, 14-0 och 11-0) har trillat in under hösten och vintern.

Vi minns väl alla biljett-tjafset när SSK skulle besöka Åker/Strängnäs förra säsongen. Hemmalaget erbjöd ingen biljettförsäljning via nätet, utan man var tvungen att inhandla sina biljetter på en lokal bensinmack I Åkers Styckebruk. För att nå ut till invånarna i Södertälje bad man SSK:s supporterklubb att hjälpa till och sälja biljetter bland supportrarna inför matchen.

Det fanns dock två hakar som skapade viss kontrovers: 1) SSK:s supportrar fick inget tillbaka som tack för samarbetet och det gemensamma festfixandet. 2) Åker/Strängnäs höjde priset med 50%, till totalt 150 kronor, vilket gick emot all kutym och etikett i Hockeysverige där gästande supportrar ska kunna köpa biljett för 100 kronor oavsett ordinarie pris på de “vanliga” platserna, vilka ofta tenderar att variera i pris beroende på motstånd. Så även i Scaniarinken.

Mattias Filander menade då att att man “inte har någon överenskommelse” med övriga Hockeysverige, och att man “fyller sin lilla lada ändå”.

Gott så.

Åker/Strängnäs lär behöva allt stöd de kan få inför slutspurten av hockeyettan.

Samt lite av den ödmjukhet som man förlorade under säsongen 2015/2016.

Med tanke på antalet SSK-hjärtan i laget hoppas vi att det går vägen.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.