Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Hur rätt hade Sörensen om nyförvärven?

Inför säsongen fick Anders Sörensen säga sitt angående de nyförvärv som var klara för SSK vid tidpunkten. Men hur rätt ute var han, egentligen?

Jake Marto intervjuas av Uppdragsport.se. Foto: Richard Himberg.
Jake Marto intervjuas av Uppdragsport.se. Foto: Richard Himberg.

I juli 2013, mitt under silly season och inför den gångna säsongen, träffade Uppdragsport.se assisterande tränaren Anders Sörensen för att prata om om hjärtat för SSK, tiden i USA, jakten på elitserien, AIK–affären – och nyförvärven.

Vid tidpunkten hade SSK knutit till sig AIK-målvakten Niklas Lundström, slovakiske backen Tomas Bokros, kanadensiske forwarden Mario Trabucco, norske backen Aleksander Rindal och amerikanske backen Jake Marto.

Niklas Lundström sades ligga före Anton Forsberg i utvecklingen, Tomas Bokros hade ”mycket hockey i sig” – och Aleksander Rindal uppgavs vara både välscoutad och välrekommenderad.

Hur det gick sedan vet vi vid det här laget.

När vi summerar säsongen så är det blott två av nyförvärven, vid den tidpunkten, som faktiskt fullbordade säsongen: Bokros och Marto, även om den förstnämnde har fått sparsamt med speltid.

Nedan finner ni Sörensens beskrivningar av nyförvärven i juli 2013. Skulle ni hålla med honom nu?


Niklas Lundström

– Väldigt intressant framtidsmålvakt. Han är kanske i dagsläget längre fram än vad Anton Forsberg var vid den här tidpunkten. Honom tror vi stenhårt på.

Noterades för en räddningsprocent på 89,5 på 24 matcher i SSK. Säsongen innan noterades han för 90,2 på 14 matcher i AIK i SHL.


Tomas Bokros

– Han har mycket hockey i sig. Man ser när vi spelar både innebandy och landhockey att han har blick för spelet, och sen har han en fysik som är utöver det vanliga. Väldigt spänstig och och väldigt stark i kroppen så han ska bli kul att följa.

Noterades för 3 poäng (1+2) på 40 matcher i SSK. Samt 57 utvisningsminuter. Säsongen innan noterades han för 14 poäng (6+8), samt 98 utvisningsminuter, på 54 matcher i slovakiska ligan.


Aleksander Rindal

– En back som ”Nygge” har scoutat bra och som kommer väl rekommenderad borta från Norge. En stor rightback som ser väldigt intressant ut.

Noterades för 1 poäng (1+0) på 17 matcher i SSK. Säsongen innan noterades han för 31 poäng (10+21) på 42 matcher i norska ligan.


Mario Trabucco

– Gör man 19 mål i DEL så har man hockey i sig, det är det inget snack om. Jag vet att han förra året bara gjorde fem mål men det blir lätt så att man kan gå ner sig säsongen efter. Man blir lite bekväm. Så ”Nygge” har pratat med honom och han har en väldig revanschlust och ville verkligen komma till Södertälje.

Noterades för 3 poäng (0+3) på 10 matcher i SSK. Säsongen innan noterades han för 14 poäng (5+9) på 35 matcher i DEL.


Jake Marto

– Jag har fått väldigt goda rekommendationer angående honom. Vi har sett honom på video och pratat med hans tränare. Väldigt skridskostark back och skicklig på att följa med upp i anfallen och kommer att vara väldigt nyttig för oss på stor is.

Noterades för 17 poäng (6+11) på 51 matcher i SSK. Säsongen innan noterades han för 15 poäng (3+12) på 45 matcher i ECHL.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.