Connect with us

Hi, what are you looking for?

Glenn Johansson

”Himlen har begåvats med en elegant hockeyspelare”

En stor, stor, stor SSK:are har gått ur tiden. Nu hyllas nummer elva i sociala medier. ”Stor sorg #11 Glenna du kommer alltid vara en hjälte och lirare i mitt hjärta. Tack för att jag fick lära känna dig. RIP”, skriver tränarprofilen Leif Strömberg.

På lördagsmorgonen meddelade SSK att en av klubbens allra största genom tiderna – Elvan, nummer 11, poängkungen, hockeyns Nacka Skoglund, Glenn Johansson – gått bort.

SSK är i sorg. Glenn ”Glenna” Johansson, har gått bort. Glenna är en av klubbens absolut största genom tiderna och många, många SSK:ares stora barndomsidol”, skriver man.

Glenn Johansson representerade SSK under totalt 13 säsonger och kom att spela 494 matcher. På dessa matcher gjorde han 199 mål, 367 assist och totalt 566 poäng. Han vann poängligor på löpande band. ”Glenna” är än i dag ohotad etta i klubbens interna assist- och poängliga. 

Under förmiddagen är det många som har delat med sig av just sina minnen av ”Glenna”. Och många hyllar SSK-ikonen, vars tröja numera är pensionerad och hänger i Scaniarinkens tak.

”Läser att Glenn Johansson lämnat jordelivet, ledsamt att höra. Himlen har begåvats med en elegant hockeyspelare. Vilka mackor han serverade!” skriver Oskarshamns tränare Fredrik Söderström på Twitter.

Även Viasatprofilen Niklas Jihde minns ”Glenna”.

”Idag går tankarna till SSK där en stor spelare i Glenna Johansson har gått bort. Han var tydligen helt överlägsen på sin tid. RIP”, skriver han på Twitter.

Forne SSK-backen Peter Ekroth, som var med och vann SM-guldet 1985 med just ”Glenna”, är tacksam över att ha fått spela med Glenn Johansson.

”Kompis. Jag fick förmånen att få lära känna dig, spela med dig och lära sig hur ishockey ska spelas. Tack för dom åren tillsamman, de glömmer jag aldrig. Du var en tillgång som alldeles för få som spelar ishockey fick vara med och uppleva och spela med.Tack ska du ha Glenna för allt”, skriver Ekroth på SSK:s officiella Facebooksida.

Anders ”Masken” Carlsson skriver på Twitter:

”En riktigt fin människa och god vän har gått bort. Glenn Johansson du blir en stjärna i himlen nu. RIP”.

Backen Peter Elander, med ”bara” en säsong i SSK, minns även han.

Han lyfter inte bara fram spelaren – utan också människan Glenn Johansson.

”Glenn var den bästa center jag någonsin spelat med men också den vänligaste människa jag mött inte ett ont ord om någon bra kompis med glimten i ögat Idag är en sorgens dag Sveriges mest underskattade spelare genom tiderna finns inte bland oss längre Vila i Frid Glenna”, skriver Elander på Facebook.

Förre SSK-tränaren Leif Strömberg skriver:

”Stor sorg #11 Glenna du kommer alltid vara en hjälte och lirare i mitt hjärta. Tack för att jag fick lära känna dig. RIP”.

På Facebook har hundratals SSK-supportrar uttryckt sin sorg.

”Sorgens dag. Mången stund har du glatt mitt SSK-hjärta, med ett SM-Guld som pricken över i. Dina smarta passningar och din intelligenta spelstil var en fröjd att beskåda i Templet. Tack för allt. Vila i frid”, skriver en av alla supportrar på SSK:s officiella Facebooksida.

På Twitter hoppas en supporter att Glenn Johansson får sin dröm uppfylld i himlen.

”Kändes tomt vid frukosten nu då SSKs bästa offensiva kort någonsin gått bort. Glenn önskade SSK tillbaka till högsta serien. Låt han få det”, skriver supportern.

Även i media uppmärksammas Glenn Johansson.

”Legendaren död – Hockeysverige sörjer”, skriver Sport-Expressen.

– Det är en stor, stor, tomhet som känns. Det är en av de stora sönerna i Södertälje som lämnar oss. Tomhet och tankar kring familjen är dominerande i dagsläget, säger SSK:s ordförande Peter Öster till tidningen

Redan under fredagskvällen nådde nyheten om ”Glennas” bortgång sociala medier.

Och utanför Scaniarinken samlades supportrar för att tända ljus i mörkret.

Den 8 december 2007 fick Glenn Johansson sin tröja, med nummer 11, hissad i taket i AXA Sports Center. Se det ögonblicket i videon nedan.

1 kommentar

1 kommentar

 1. Profilbild

  B Asp

  30 juli, 2014 at 1:41 f m

  Jag såg varje hemmamatch Glenna spelade.

  Han är i sanning en riktigt stor hockeyspelare. Har alltid tyckt att det varit lite synd att han inte riktigt fick den cred han verkligen var värd. Visst, han strulade till det då och då och tappade pucken vid fel tillfälle. Men vad han däremot gjorde var att leverera passningar som ingen annan! Otroligt smarta passningar som ingen i försvarande lag ens kunde ana. Sen var Conny och Thom på hugget och satte dit den. Jag gläds så otroligt mycket för att Glenna fick vara med och ta SM-guld. Han var i stora delar regissör till de framgångar man fick i mitten av 80-talet.

  Glenna är min absoluta favorit. Riktig old-school hockey på ett nästan religiöst plan. Spelaren med spelsinne utöver det vanliga. Såna spelare finns inte idag. Nu när alla säger ”puckarna på mål”. In och gröta, hoppas på returer. Trist, tycker jag!

  Jag bär med mig Glennas spel och är glad att jag fick vara med om det i Scaniarinken.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.