Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kortintervjuer

Hansen: ”Det var ju bara pinsamt att åka runt där ute”

Adam Hansen deppar efter att Västervik målat - igen. Foto: David Nilsson Hamne
Adam Hansen deppar efter att Västervik målat - igen. Foto: David Nilsson Hamne

Adam Hansen var starkt kritisk efter matchen mot Västervik. Missnöjd med sig själv och sina lagkamraters insats.
– Jäkligt tråkigt att vi inte ville vara på plats och inte ville lägga ned jobbet som krävdes.

6-0 på tavlan. Västervik har krossat SSK i seriefinalen. En rättvis seger på alla plan och efter slutsignal skyndar frustrerade spelare ner i spelargången och omklädningsrummet.
Dörren stängs och förbblir så i ungefär fem minuter innan den öppnas på glänt. Spelarna byter om och packar ner sakerna i sina trunkar. Alla utom en. Adam Hansen sitter helt still, tyst och med tom blick tittar han rakt in i väggen medan lagkamraterna grejar omkring honom.

– Vi hade ju ingenting. Västervik åker mycket mer skridskor, smäller på, känns som vi åker och väntar på att någon annan ska göra något, men ingen tar tag i det.

Backen och ur-SSK:aren Adam Hansen var en av spelarna som hade mest speltid mot Västervik, och desto längre matchen gick desto tydligare blev frustrationen i hans ögon ute på isen.

– Det var ju bara pinsamt att åka runt där ute när det stod 6-0 på tavlan. Tycker det är så jäkla tråkigt för supportrarna också, att det var två bussar som åkte ner och sedan bjöd vi på det här, säger Adam och försvinner med blicken igen.

Hur var det på isen, hur såg matchen ut tyckte du?
– Västervik var ju bättre på allt. Vi hade ingenting. De åkte bättre skridskor, smällde på, känns som vi åkte och väntade på att någon annan ska göra något, men ingen tog tag i det.

Adam är starkt kritisk till lagets insats, och något annat hade väl varit konstigt egentligen.
– Vi visste att Västervik skulle komma ut hårt, men ja, det är ju jäkligt tråkigt att vi inte ville vara här och inte ville lägga ned jobbet som krävdes.

Vad är det framförallt du tycker att ni misslyckades med?

– Vi smällde inte på i forecheckingen, vi åkte omkring och gjorde en massa siljanssvängar, vi täckte inte skott tillskillnad från dem som hela tiden fanns i skottsektorn. Det är svårt att vinna matcher när man inte kan få pucken till kassen och inte skrämmer ner motståndarna genom att smälla på.

Hur kommer det sig att det såg ut såhär, ni såg ju nästan överrumplade ut på isen?
– Folk kanske var nervösa, jag vet inte, om vi ändå visste det.

Är pressen så pass påtaglig?
– Självklart har vi press på oss, vi anses vara en av Sveriges finaste ishockeyföreningar och det är klart att vi inte är i den serien där jag tycker att vi hör hemma. Därmed finns det ju en hel del press från supportrar och sponsorer.

Med tanke på hur den här matchen såg ut och att ni tappade förstaplatsen, är det rimligt att tro att ni fortfarande kan gå direkt till kvalserien?

– Allt kan hända. Om vi bara gör vårat jobb så kan vi hoppas att något annat lag ställer till det för Västervik, säger Adam och fortsätter:

– Jag hoppas och tror att alla tar sig i kragen nu och avslutar det här bra. Framför allt måste vi börja åka skridskor och hjälpa varandra där ute, vi måste sluta tro att någon annan ska göra jobbet åt oss.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.