Connect with us

Hi, what are you looking for?

David Hamne

Hamne: ”Hellre det här än enstaka bullkalas”

Sebastian Bengtsson övertygar. Foto: David Nilsson Hamne
Sebastian Bengtsson övertygar. Foto: David Nilsson Hamne

SSK vann en tredjeperiod, Lindbäck gjorde sitt första mål, Bergvik tog sin första vinst, Hjelm vann i debuten och Sebastian Bengtsson får spela sitt spel och är matchvinnare igen. Vinsten var inte den snyggaste men den var exakt vad klubben behövde.

Gnager det? Samvetet alltså. Hur många matcher har du missat i år av ren frustration eller sotsvart hockeydepp? Jag har missat ovanligt mycket. Den dåliga inledningen är egentligen bara den utlösande faktorn. Vår fjällrävenrygga full med sur gammal rutten torsk är huvudanledningen till att intresset sviktat.

Nu hoppas vi alla att Lundbergs frånvaro ska bli början på lagets framgång och vår närvaro. Man kan drömma om ett lag med speed, klockrena pass och sköna kanoner från blå – Men det är egentligen inte vad vi behöver.
Ni vet precis som jag hur enstaka jubelföreställningar inte vänder en säsong. Minns ni hur laget säsongen 2014-2015 mitt i all bedrövelse kunde bulla upp ordentligt en match för att sedan bjussa på knäckebröd omgången därpå.
Efter en rad förluster den säsongen vann man i december plötsligt med 5-1 mot ett blekt Hästen och sedan 4-0 mot Umeå. Men det var inte Löven som föll den hösten, det var SSK. När våren kom var katastrofen ett faktum.

Kvällens 3-1 vinst var inte något smaskigt kafferep utan istället en början på en hälsosam vändpunkt. Via en tydlig matchplan coachade Bozic och Falk bort Timrås farligaste linor med rätt matchning. Spelarna lirade å sin sida enkelt, tight och när bortastå var så uttråkat att man stod sovandes som furor sparkade Sebastian Bengtsson till i Power Play.
Efter en gedigen defensiv insats kan man nu bygga vidare och skapa något mer rafflande som kanske kan nosa på en åttondeplats.

En förlust hade inneburit att de befordrade grabbarna i båset åter blivit kritiserade, att Lundbergs avsked inte gett något lyft och att hela a-lagsverksamheten, inklusive fans, blivit dränerade på energi. Så blev det inte, istället var det här vad Sportklubben behövde.

Vi måste inse att framgång i slutändan inte nödvändigtvis handlar om att SSK ska rada upp fem raka vinster. Det handlar om att på de kvarvarande omgångarna höja poängsnittet med sisådär 30 procent. Då tar vi plats sju eller åtta.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.