Connect with us

Hi, what are you looking for?

World Cup 2016

Hagelin: ”I semin kommer vi göra vår bästa match”

SSK-produkten Carl Hagelin är segerviss inför semin mot Team Europe och verkar trivas med rollen han fått i laget ”Våran kedja spelar den mest raka ishockey, och det gillar jag. ”

Carl Hagelin i Toronto. Foto: David Nilsson Hamne
Carl Hagelin i Toronto. Foto: David Nilsson Hamne

Det drar ihop sig ordentligt i World Cup. Vem ska möta Kanada i final? Sverige eller Team Europe. I det ena SSK-hörnet står Anže Kopitar och i det andra Carl Hagelin.

– Målet var att vinna gruppen, och det gjorde vi. Visst, vissa matcher var bättre än andra som den mot Ryssland. I semifinalen kommer vi göra våran bästa match i turneringen.

Calle var påtagligt självsäker och laddad när han träffade uppdragsport i Air Canada Center inför matchen.

– Det har fungerat bra för mig under turneringen. Kul att få spela med det här gänget. Vår line har gjort det vi ska göra där ute. Matcherna har varit ganska upp och ner. Framför allt har det handlat om att utnyttja när du får momentum. Finnarna hade ju exempelvis en hel del tryck på oss men lyckades inte göra mål.

Calle har spelat omkring 13 minuter per match och har på de tre gruppspelsomgångarna gjort en poäng. Han får dock ingen speltid i powerplay, däremot i boxplay.

– Laget har ju en sorts spelidé, men alla kedjor ska spela på olika vis. Våran kedja spelar den mest raka ishockey, och det gillar jag. Det är också i forecheckingen vi har skapat våra chanser. Sedinarna och Loui Eriksson kör ju exempelvis lite annorlunda med mer puckinnehav och passningar.

Nykvarnskillen spelar med Chicago Blackhawks center Marcus Krüger och Anaheim Ducks Jakob Silfverberg.

– När vi är på isen ska de på bänken känna att laget verkligen är på gång. Vi ska åka skridskor och bidra med mycket energi. Vi har också spenderat en hel del tid i anfallszon.

Även om Calle tror på sitt lag inför matchen mot Team Europe, med spelare från bland andra Slovakien, Danmark och Tyskland, så är han tydlig med att det är ett vasst gäng Tre Kronor ställs emot.

– Jag vet inte varför man skulle underskatta ett sådant lag, de är ju toppspelare i NHL. Nu har de pressen på sig eftersom jag tror de känner att de har något stort på gång.

– Om man ser till deras klubblag så spelar de ju i första- eller andrafemman till vardags. Det är mycket skicklighet, många smarta forwards. På backsidan tror jag däremot vi kan hota dem. De är inte världens snabbaste så vi ska försöka tvinga ner dem djupt i zon och få dem att jaga puckarna där.

Matchen spelas klockan ett på eftermiddagen lokal tid här i Kanada. Arenan kommer vara välfylld, men inte slutsåld, det finns fortfarande biljetter kvar. Några till så låga priser som sex dollar styck på andrahandsmarknaden.

I Sverige sänds matchen på TV3, nedsläpp klockan 19.

Carl är särskilt välbekant med några av spelarna i Team Europe. Mats Zuccarello, Frans Nielsen och Marián Gáborík spelade han med i New York Rangers exempelvis. Anže Kopitar lirade han med i SSK som junior. Det var dock sporadiskt då Anže är ett år äldre och var väldigt vass redan då, något Hagelin också kommer ihåg.

– Jag var i BJ när han spelade i AJ. Det jag främst kommer ihåg av Anže var när han kom ner och lirade med oss, han gjorde typ tre mål varje match.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.