Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Gustav Björklund besviken på SSK

Nästa säsong tillhör Gustav Björklund Haparandaklubben Asplöven. Men 19-åringen erkänner att han är besviken och gärna hade stannat kvar i SSK.

Nästa säsong tillhör Gustav Björklund Haparandaklubben Asplöven. Men 19-åringen erkänner att han är besviken och gärna hade stannat kvar i SSK.

För inte så länge sedan blev det klart att Gustav Björklund lämnar SSK.

19-åringen kom från Västerås i november säsongen 2011/2012 – och blev snabbt en publikfavorit för sitt uppoffrande spel på isen – och var så gott som ordinarie under föregående säsong.

Nästa stopp i karriären blir Asplöven.

Den ettrige forwarden säger sig inte veta varför det inte blev någon fortsättning i SSK.

– Jag vet faktiskt inte riktigt varför det inte blev någon fortsättning i Södertälje. Det var min agent som fick det meddelandet eftersom jag var borta i Thailand just då, säger Björklund och fortätter:

– Det var Södertäljes vilja. Antagligen tyckte dom väl inte att jag hade uträttat det jag borde ha gjort, men jag vet faktiskt inte.

”Finns säkert någon baktanke”

Björklund erkänner dock ett visst vemod med att behöva lämna kringelstaden.

– Ja, lite ändå eftersom jag gillade klubben väldigt mycket. Fansen var helt underbara där och tack vare det är jag väl besviken, säger Björklund till hockeysverige.se.

Gustav Björklund är inte den enda spelaren som har lämnat SSK sedan säsongen tog slut. Bland de som sökt sig vidare finns även Emil Djuse, Andreas Hjelm och Emil Lundberg.

Varför detta manfall, kan man undra.

– Svår fråga, men jag har inte hört så mycket. Alla har säkert olika åsikter men väljer att hålla dem inom sig. Precis som du säger är det många som lämnar så det finns säkert något i baktanken där, säger Björklund, och ger sin analys rörande kvalseriefiaskot:

– Jag vet inte om vårt spel bara kom in i en svacka. Vi hade haft en väldigt bra defensiv samtidigt som vi checkade hårt. Det här var det som jag tycker inte fungerade i slutet av säsongen.

Vill ha en större roll

Med sig till Asplöven får Björklund SSK-kompisen Emil Lundberg.

Båda två väntas erhålla en betydligt större roll än de hade i Södertälje.

– Jag vill ha en större roll än den jag hade i Södertälje och bevisa vad jag verkligen går för. När jag pratade med Asplöven lät det väldigt bra. Jag känner redan två spelare där vilket också gjorde valet av klubb lite lättare, säger Björklund till hockeysverige.se
.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.