Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Gulasi tränar ihop med Pastrnak: ”Han talar gott om SSK”

UppdragSport.se har pratat med SSK:s nyförvärv Michal Gulasi om hans spelstil, förväntningarna inför säsongen – och varför han valde SSK. Han berättar dessutom att han just nu tränar på is hemma i Tjeckien – med ingen mindre än David Pastrnak.

Michal Gulas i landslagsdressen.
Michal Gulas i landslagsdressen.

27 maj presenterade SSK och Per Nygårds den tjeckiske backen, tillika landslagsmannen, Michal Gulasi som nyförvärv.

Nu är förväntningarna på 28-åringen höga inom SSK-leden. Främst hoppas man att han ska bli den tuffa, självuppoffrande chefsbacken som saknades förra säsongen.

– Jag är en hårt arbetande spelare som försöker spela för laget. Och så gillar jag att åka skridskor och att ha pucken. Det är väl det, främst, säger Gulasi till UppdragSport.se.

Många har höjt ögonbrynen över att den välmeriterade backen, som torde vara i sina bästa år, valde Hockeyallsvenskan av alla ligor. Enligt experter förväntade man sig att han skulle hamna i KHL.

– Jag spelade i Tjeckiens bästa lag i tre år, vilket kändes bra. Men förra säsongen gick inte som jag ville, och tyckte att det behövdes nya utmaningar, säger Gulasi och fortsätter:

– SSK visade verkligen att de ville ha mig och det tycker jag är det allra viktigaste. Jag hade såklart andra bud men jag kom fram till att Södertälje var det bästa valet för mig.

Vad vet du om klubben?

– Jag vet att några tjeckiska spelare har lirat där och att SSK är ett anrikt lag med, vad jag förstått – och känt, fina traditioner. Jag har även pratat med David Pastrnak som talade väldigt gott om föreningen. Och när jag var på plats i Södertälje under tre veckor kände jag ”wow”, säger Gulasi och tillägger:

– Det ska bli kul att få komma tillbaka igen efter semestern.

Vad fick du för uppfattningar om dina kommande lagkamrater?

– De var väldigt trevliga och kände som jag: Vi ska spela den bästa hockeyn och gå upp i SHL. Det var roligt att höra. Det var många unga i laget och jag hoppas kunna hjälpa de i att ta ytterligare ett steg så vi kan nå vårt mål.

Vad vill du ha för roll i SSK?

– Jag spelade förra säsongen i Karlovy Vary som var ett av ligans bästa lag, och där fick jag omkring 26 minuter speltid per match. Jag hoppas få en liknande roll i Södertälje, men – förstås – det är upp till tränaren och jag kan bara göra mitt bästa för att få hans förtroende, säger Gulasi till UppdragSport.se.

Just nu njuter han av en semester hemma i Tjeckien. Men han gör det inte på en solstol med en drink i handen – tvärtom. 28-åringen tränar intensivt, på is och vid sidan om – och han gör det med SSK:s unge stjärna David Pastrnak.

– Vi tränade på is här i Tjeckien idag och vi ska göra samma sak i morgon. Vi har pratat en hel del med varandra, jag och han.

Du verkar vara väldigt angelägen att komma i form tidigt.

– Ja, det här är ju något helt nytt, så jag försöker träna lite på is för att vara rejält förberedd. Jag vill hjälpa SSK till SHL, säger Gulasi.

Tack, det var alla frågor.

– Jaha, okej. Jag hoppas du förstod allt och att jag inte sa någonting som jag inte borde sagt, skrattar Gulasi lite nervöst på knagglig engelska och fortsätter:

– Förresten, jag hörde att det skulle hända någon grej med fansen i början. Vad var det?

Ja, på lagets första isträning brukar det komma runt 2000 personer för att titta.

– Oj! Herregud! Vad tur att jag har tränat på is i alla fall.

Många av dina lagkramrater har knappt varit på is under flera månader. Så du kommer se väldigt bra ut i jämförelse med dem under första träningen.

– Nej, nej, nej – förvänta dig inte det. Snälla, avslutar Gulasi och skrattar.

LÄS MER:De flesta experter trodde Michal Gulasi skulle hamna i KHL”

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...