Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Grossmann öppnar ännu mer för SSK: ”Det vore häftigt…”

SSK har precis gjort sig av med Simon Karlsson, en av lagets viktigaste spelare och backar. Men samtidigt letar klubben nya. Och än finns hoppet om att landa Nicklas Grossmann, om än en helt annan spelartyp än Karlsson.

Nicklas Grossmann
Nicklas Grossmann

SSK-fostrade backen Nicklas Grossmann har befunnit sig på svensk mark en tid efter att säsongen i NHL, med Calgary Flames, slutade i förtid. Efter drygt 600 matcher i världens bästa liga siktar han nu på spel i Sverige.

Det har ryktats om Djurgården – ja det har till och med hävdats att han skulle vara mer eller mindre klar, enligt Mrmadhawk, och därmed skulle SSK-bekante sportchefen Jocke Eriksson plocka ännu en spelare från SSK – men just nu står det stilla, även om en dialog förs, enligt Grossmann i en intervju med Södermanlands Nyheter.

Det kan mycket väl bli SSK, som tydligt har aviserat sitt intresse.

Grossmann, som tidigare sagt at ”det är laget i mitt hjärta”, ser utmaningen framför sig.

– Den klubben (SSK) ligger mig närmast om hjärtat. Visst, det går inte att hymla om att den nivån är lite sämre, men det vore samtidigt häftigt att hjälpa till med det man kan där, säger han i en intervju som dessvärre är låst för Södermanlands Nyheters prenumeranter.

Att Grossmann tillhör den ”gamla skolans” backar är ingen hemlighet och 31-åringen säger att det hänger på vad för typ av spelare som intresserade klubbar är ute efter. Han är till exempel inte en ren ersättare till assisterande lagkaptenen och backen Simon Karlsson, som fått stort offensivt förtroende denna säsong men fick sparken av SSK i dagarna.

Det har tidigare pratats om KHL men det är inte lika hett, säger Grossmann till Södermanlands Nyheter. Även Linköping och Örebro har nämnts som rimliga alternativ, socialt sett.

– Spontant känns exempelvis KHL avlägset, även om man aldrig ska säga aldrig. Familjen och det sociala väger in en del, även om vi inte är främmande för att sticka utanför Sörmland, säger Grossmann, boende i hemkommunen Trosa, till Södermanlands Nyheter.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.