Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spelarkollen

Gåtan Sam Bitten. Vad är det för spelare SSK får, egentligen?

En karaktärsspelare med stort hjärta. Så beskrivs SSK:s nye kanadensare.

Sam Bitten. Foto: OHL.

Ett par timmar innan värvningen av kanadensaren Sam Bitten blev officiell gick det rykten om att SSK hade ”värvat en kanadensisk center”. Men vem? Sedan tidigare hade SSK, enligt uppgifter, kikat på amerikansk och betydligt mer meriterad center men det blev av någon anledning aldrig av.

Till slut landade man alltså Sam Bitten, 20, och många supportrar höjde på ögonbrynen.

Ett högst oskrivet kort, med blygsamma siffror (12+20 på 52 matcher) som sistaårsjunior i juniorligan OHL. Däremot spelade Sam Bitten i ett relativt stjärnspäckat lag och han fick speltid i såväl power- som boxplay och huserade för det mesta i andra- och tredjekedjan.

Det faktum att Väsbys ryske spelare Pavel Gogolev, 20, mäktade med hela 96 poäng (45+51) på 63 matcher i samma liga – tre gånger så många poäng som Sam Bitten – men bara har skrapat ihop 2+1 på 12 matcher i hockeyallsvenskan skapar en del frågetecken.

Det finns inte jättemycket information om Sam Bitten. Han var ett namn inför NHL-draften för sin årskull men blev aldrig vald. Men om man kikar på hur hans flytt till Sverige har kommunicerats i Kanada framstår 20-åringen, trots allt, som ett spännande namn som har alla möjligheter att charma publiken i Södertälje på det sätt som många spelare inom honom har gjort: Robert Carlsson, Victor Andersson, Måns Lindbäck och på senare tid Rasmus Kahilainen, ny från Djurgården.

Sam Bittens OHL-klubb Sarnia Sting skriver att ”trots att han bara var en del av laget i en säsong gick det inte att ta miste på hans passion och engagemang gentemot fansen”.

– Under sin säsong här i Sarnia trollband Sam samhället och passade enkelt in i vårt lag. Hans ledarskap och engagemang för vår idé gick inte någon förbi under hans tid här och vi såg fram emot att se honom återvända för en ny säsong. Men tyvärr, på grund av OHL-säsongen skjuts upp behövde Sam göra vad som var bäst för honom och hans framtida karriär. Vi önskar honom all lycka i Sverige, säger Sarnia Stings general manager Dylan Seca.

På sin hemsida skriver Sarnia Sting att ”Bitten kom till Sarnia och blev omedelbart en supporterfavorit. Hans fysiska spelstil och elektriska målfiranden blev ett stående inslag under matcherna, och hans ledarskap både på och utanför isen kommer inte att glömmas bort”.

Klubben skriver vidare att ”Sam var alltid ivrig att bege sig ut och interagera med fansen medan han gjorde en insats för samhället. Trots att han bara var en del av laget en säsong bemästrade han vårt sätt att uppträda”.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...