Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Fredrik reser från Spanien för att se SSK

Vad gör man inte för att få se SSK? Fråga bara Fredrik Eriksson, boende i Barcelona men som för tre dagar sedan bokade biljetter hem för att vara med under säsongsinledningen. SSK har en speciell plats i hans liv.
– Pappa gick bort i somras men han trodde på det SSK hade börjat bygga och jag lovade att sjunga extra högt för att fylla upp efter honom, säger han till Uppdragsport.se.

Fredrik Eriksson brinner för SSK.
Fredrik Eriksson brinner för SSK.

Det är ingen hemlighet att SSK har en stor och dedikerad supporterskara.

Men andelen utflyttade supportrar är stor.

Många bor i andra städer, kommuner och län – men även i andra länder. SSK har bland annat supportrar som bor i Nordamerika men som trots det åker till Södertälje för att se ett par matcher per säsong.

En annan SSK:are som befinner sig utomlands är Fredrik Eriksson. Fredrik kommer från Stockholm men bor sedan en tid tillbaka i Barcelona där han studerar.

Han har följt SSK:s satsning under försäsongen och kunde till slut inte hålla sig längre – utan bokade en resa från Barcelona till Sverige för tre dagar sedan för att kunna se laget i sitt hjärta.

Fredrik anländer lagom till premiärmatchen mot AIK på Hovet och ska även se hemmamatchen mot Västerås på lördag.

– Direkt när spelchemat släpptes så började man kolla på möjligheterna. Jag blev helt klar med flytten till en ny lägenhet i Barcelona för tre dagar sen, då köpte jag flygbiljetter på stört. Flygbiljetterna gick på 1900 denna gång, eftersom jag inte kände mig säker med att boka förens väldigt sent och jag är tvungen att åka tillbaka på söndag. Men är man ute i god tid och datumen inte spelar så stor roll kan man hitta biljetter för väldigt bra priser, säger Fredrik till Uppdragsport.se.

När han bodde i Sverige åkte han på alla hemmamatcher.

– Jag flyttade till Barcelona för att ta en kandidatexamen i Business Management. Jag har bott och rest mycket utomlands med familjen så det var ganska naturligt att fortsätta min akademiska resa utomlands. Förutom en bra utbildning lockade även Barcelona med fina stränderna och billiga drinkar, haha. Som sagt har jag bott lite överallt men mestadels har ”home base” varit Hässelby, Stockholm. Då åkte pappa och jag till varje hemmamatch, även om det tog trekvart i varje riktning med bil eller två timmar med SL. Så när man var mindre blev det raka vägen till sängs när man kommit hem från en match som slutade en bra bit efter sängdags, morsan kanske inte alltid var jätte glad på oss då, haha.

Ja, kärleken till SSK är onekligen stor.

Och laget har en särskild plats i såväl familjen som hjärtat.

– SSK är enormt stort för mig, det går före det mesta. För att förklara för människor som inte följer hockey brukar jag jämföra det med religion. Men istället för kyrkan på söndagar går vi till vårt tempel 1-2 dagar i veckan och sitter limmade framför tv:n när man inte kan se live. Framförallt har hockeyn varit något jag delat med min farfar, pappa och farbröder. Farfar bodde i Södertälje så det var ofta en bit mat hemma hos honom innan man drog på matchen. Det var sällan eller aldrig man ringde och pratade utan att Sportklubben kom på tal. Nu vilar han i Södertälje kyrkogård och begravdes faktiskt i en SSK-collegetröja, berättar Fredrik, och fortsätter:

– Pappa var förmodligen mest galen i Sportklubben av oss. Han var med i tidigare publikkommittén och stöttade mig när vi startade upp Supporterklubben. Pappa gick bort i somras men han trodde på det SSK hade börjat bygga och jag lovade att sjunga extra högt för att fylla upp efter honom. Kommer ihåg en gång när han ringde under lunchrasten när jag gick i sjuan. Han undrade när skolan slutade och bad mig vara redo att bli hämtad. Väl i bilen kastade han en matchtröja och halsduk på mig och sa att vi skulle till Bromma flygplats för att flyga ner och se “Hjältarna” möta Malmö. Tyvärr förlorade vi den matchen och istället för att flyga hem dagen efter åkte vi till Köpenhamn och hade en heldag. Många av mina bästa minnen är helt klart kopplade till SSK.

Nu hoppas Fredrik på nya, fina SSK-minnen med start redan i premiären.

Så, hur tror du att det går mot AIK på torsdagen?

– Jag tror att båda lagen kommer vara riktigt taggade, likaså publiken. Det lär bli en het match med en del utvisningar och det slutar med ett 2-4 resultat till oss! avslutar Fredrik.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.