Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Division 1-laget rycker i Nicklas Strid

Nicklas Strid lär inte spela i hockeyallsvenskan med SSK den kommande säsongen. Åtminstone inte inledningsvis. Enligt uppgifter till Uppdragsport.se jagas han just nu av division 1-laget Kallinge/Ronneby. Det skulle i så fall röra sig om ett lån.

Nicklas Strid. Här i Brynäströjan.
Nicklas Strid. Här i Brynäströjan.

Nicklas Strid var lagkapten och en högst pålitlig poängplockare – med 40 poäng på 42 grundseriematcher – i Brynäs duktiga J20-lag förra säsongen.

Efter ett lyckat slutspel – med sex poäng på sju matcher – i Axa Sports Center i våras fick SSK upp ögonen för den unge forwarden och man skrev sedermera även ett kontrakt.

Men 20-årige Strid har, trots helt okej insatser, matchats sparsamt av SSK under försäsongen och han har stått vid sidan av vid ett flertal tillfällen.

Och nu kan det bli tal om utlåning.

Ja, enligt uppgifter till Uppdragsport.se är division 1-laget Kallinge/Ronneby åtminstone intresserade av att låna Strid. Det ska finnas ett intresse från klubbens sida. Detta efter att laget, oväntat, gjort sig av med en trio nordamerikaner – däribland forwardsduon Barry Almeida och T.J Syner.

– Nu är det bara ut att leta spelare igen, en back och två-tre forwards skall in, förhoppningsvis har vi ett par nya spelare i laget innan seriepremiären om två veckor, säger Kallinge/Ronnebys sportchef, Mikael Johansson, till klubbens hemsida.

Huruvida Nicklas Strid faktiskt hamnar i Kallinge/Ronneby eller lämnar SSK på lån återstår att se men KRIF är intresserade. Samtidigt som Strid är i behov av speltid. Och 20-åringen vore troligtvis en bra injektion på division 1-nivå.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.