Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

”Det tar sin tid med så många nya spelare”

Generalrepetitionen slutade med förlust, 3-1 mot Kumla. Framför allt såg SSK överraskande tama ut framåt. ”Situationerna i anfallszon mynnar ut till ingenting” säger Martin Karlsson.

Kumla jublar vid 3-1. Foto: David Nilsson Hamne
Kumla jublar vid 3-1. Foto: David Nilsson Hamne

Det blev återigen ingen övertygande insats från SSK, denna gång i lagets genrep inför premiären på söndag. Slutresultatet skrevs till kumlavinst med 3-1 (2-0, 0-1, 1-0), skott 24-37.
– Jag tycker vi måste ha lite mer jävlaranamma och lite mer folk som driver på mål, sa Martin Karlsson till Uppdragsport efter matchen.

Kort matchanalys:

SSK började bäst, tryckte på och såg pigga ut de första minuterna, men sedan tog det stopp. Bortalaget åkte på utvisningar och Kumla kom in i matchen, tog över resterande del av första akten och gjorde således också två mål. Det första kom 5.10 in i perioden direkt efter tekning. Pucken gick ut till Martin Eberhardsson som stod i slottet och lossade ett hårt direktskott upp i nättaket. Otagbart.

Det andra målet kom efter slarv som bland annat Jonas Vidlund och Adam Hansen var inblandade i mitt i ett byte. SSK förlorade pucken vid egen blå och Viktor Lennartsson fick pucken helt friställd och kunde skjuta in 2-0 lågt.

I andra perioden tog SSK över, åtminstone puckinnehavet och tiden i anfallszon. Men laget skapade få farliga lägen, så också i powerplay. Tillslut var det Christofer Blid som spräckte nollan i just PP då han sköt ett oväntat skott från blå som styrdes via en kumlaspelare in bakom en skymd målvakt.

Hemmalaget ökade på sin ledning i början av perioden med 3-1 i powerplay. En relativt omarkerad kumlaspelare framför mål fick trycka in pucken under Calle Brattenberger. Dålig markering och dessutom borde kanske den gode ”Bratten” hållit tätt nere vid isen.
I övrigt såg den tredje perioden mestadels ut som den andra. SSK hade kommandot men hade svårt att skapa varken tryck eller farligheter. Allt för mycket kladd på pucken och problem med att få folk på mål.

Vi talade med assisterande tränare Martin Karlsson efter matchen och han var främst missnöjd med den första perioden.
– Period två och tre kan vi ta me oss delar från. Jag tycker inte att Kumla hade någon målchans alls, men ändå slutar de sista två 1-1.

Ni skapar inte särskilt mycket vassa lägen. Hur ser du på det?
– Det har att göra med att vi inte har folk som driver på mål när vi har pucken och situationerna mynnar ut till ingenting. Det är något vi måste förbättra.

Hur ska ni förbättra det, handlar det om att påtala detta mer frekvent för spelarna?
– Nej det tror jag inte. Vi har ett dilemma, det är många nya spelare som vi försöker anpassa till nya spellinjer och många åker naturligtvis och tänker för mycket på att man ska åka rätt i positioner och så vidare. På så vis släpper man inte loss till hundra procent.

– Det vi jobbar på är ju att allt det här taktiska ska göras som någon form av ryggmärgsbeteende framöver.

Calle Brattenberger gjorde sin första match efter skadan, vad tycker du om hans insats?
– Jag tycker han gör det ok, men jag har sett honom många gånger tidigare och han kan betydligt bättre. Jag tror han är lite besviken nu efter matchen. Två av de tre målen tar han vid normal matchform.

Det var en hel del individuella misstag idag, hur ska ni göra för att inte ta med er detta in i seriespelet?
– Men jag tror det slarvas mycket för att spelarna tittar och tänker en, två och tre gånger vad de ska göra med pucken innan passet levereras, och då är det försent. Jag är van vid det här sedan tidigare, exempelvis när jag coachade Tingsryd, och jag vet att det tar sin tid med så många nya spelare innan allt sitter på plats.

Är det kedjorna och backparen som spelade ihop idag som vi kommer få se i premiären?
– Ja, eventuellt kan det bli någon enstaka förändring.

Jag stod bredvid båset stora delar av kvällen och noterade att det överlag var väldigt lite matchcoachning från er sida. Är det eran stil?
– Nej det är ingen uttalad idé men nu under försäsongen har vi främst velat se alla spelare i aktion, så den riktiga matchcoachningen börjar på söndag.

Kedjor:
Thegel-Westerling-Blid
Höglund-Skinnars-O.Carlsson
Olofsson-L.Carlsson-Wallin
Nyberg-Weigel-Holm
Extra Joakim Hedlund.

Backar:
Nilsson-Vidlund
Hansen-Eriksson
Lindberg-Lundberg

Text & bild: David Nilsson Hamne

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.