Connect with us

Hi, what are you looking for?

Inför match

Det här väntar SSK mot division 1-laget Huddinge

SSK möter Huddinge borta under tisdagskvällen. Här är läget i laget och vad som gäller inför matchen.

James Sixsmith. Foto: David Nilsson Hamne
James Sixsmith. Foto: David Nilsson Hamne

SSK har blandat och gett under försäsongen.

Men inledde med att slå SHL-laget Linköping med 2-1, för att sedan förlora mot AIK med 4-2, mot Västerås med 5-4 efter straffar, sedan slå AIK med 6-2, och falla mot Almtuna med 3-4 efter förlängning nu senast.

Totalt har SSK gjort 17 mål framåt – och släppt in 16. Oroväckande många mål bakåt, menar en del, och ja, defensiven har darrat vid tillfällen.

På tisdagskvällen ställs SSK mot division 1-laget Huddinge, till vardags hemmahörande i en av division 1-systemets svagare serier, på bortaplan. En speciell match för SSK:s ungtuppar Jesper Frödén och Lucas Carlsson som båda har hämtats till Södertälje från just Huddinge. Lägg till Victor Ahlström, Oscar Ahlström och Christopher Aspeqvist som alla tre har ett förflutet i Huddinge.

Tillbaka i SSK är Mattias Beck, som missat två matcher på grund av en känning i ljumsken, samt James Sixsmith som missade matchen mot Almtuna på grund av en känning i ljumsken.

Tim Sandberg vaktar målet för SSK.

Huddinge har i skrivande stund 635 hockeyallsvenska matchers erfarenhet i truppen. Sticker ut gör nye målvakten Christoffer Bengtsberg, på lån från Almtuna och en spelare som de flesta nog känner till, och backen Christopher From Björk. Två meriterade spelare i Huddinges trupp.

Bland nyförvärven sticker främst Måns Krüger, forward från Djurgården, ut, samt just målvakten Bengtsberg. Man har även värvat forwarden Marcus Bergman från IFK Tuma – en forward som provspelade med SSK i våras. Huddinge har dessutom hämtat backen Fredrik Börjesson från franska högstaligalaget Angers.

I övrigt har man dock tappat en del spets framåt.

Under försäsongen har Huddinge vunnit blott en match. Man inledde med att förlora mot allsvenska AIK med 4-6, sedan med 5-3 mot allsvenska Vita Hästen, för att sedan åka på en rejäl smäll, 1-6, hemma mot division 1-laget Sundsvall. Huddinge vann dock sin senaste match, 4-0, hemma mot seriekonkurrenten Haninge.

För att säkra din biljett till kvällens match – klicka här.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.