Connect with us

Hi, what are you looking for?

SSK:are i NHL

Det här händer framöver för Pastrnak

Blir det inget spel i NHL redan i höst återvänder David Pastrnak till Sverige. Det står klart. Men framöver har han två träningsläger att se fram emot och visa upp sig på.

David Pastrnak under Boston Bruins träningsläger.
David Pastrnak under Boston Bruins träningsläger.

Många SSK-supportrar har undrat vad som händer med David Pastrnak i höst.

Blir det NHL? Om inte, blir det då farmarligan AHL, eller spel i någon av collegeligorna? Eller återvänder han till Sverige – och i så fall till SSK?

Just nu befinner sig 18-åringen på Boston Bruins förberedande, lite inofficiella träningscamp. Där förbereder han sig inför ett rookieläger i Nashville som pågår 12-17 september. I förra veckan skrev Uppdragsport.se att Pastrnak bland annat avgjorde en av Bruins internmatcher – och det med ett flertal stjärnor på plats.

Men än är det en lång väg kvar.

– Han kommer att börja med rookielägret, så låt oss se hur han presterar där, säger Peter Chiarelli, Boston Bruins general manager, till ESPN och fortsätter:

– Han har uppenbarligen skicklighet och snabbhet som du kan se där ute på träningsisen. Men ta det långsamt – vi vill verkligen inte placera honom för högt upp redan nu.

Efter rookieklägret följer klubbens riktiga träningsläger och försäsong, med klubbens stjärnor och träningsmatcher mot andra NHL-lag. Tanken och förhoppningen är att Pastrnak ska vara med även då. SSK-stjärnan har lyfts fram som en av de största talangerna i Boston Bruins under hela 2000-talet – och beskrivits som ”en skänk från ovan” av tidningar i staden.

Man ska dock ta ett steg i taget, menar klubben.

– Låt oss se hur det går på rookielägret och i den nationella rookieturneringen, och om han visar framfötterna kanske han tar plats. Vi får se.

I tidningarna menar experter att Pastrnak vore en ”perfect fit” för Bruins då de söker en högerfattad ytterforward som dessutom är billig eftersom att klubben har ett stramt lönetak.

Enligt media i Boston kommer David Pastrnak att återvända till Sverige om han inte lyckas ta en plats i NHL.

Det ska stå klart.

”Det är enligt hans kontrakt”, skriver bland annat ESPN på nätet.

Tar inte Pastrnak plats i NHL lär han, gissningsvis, landa på svensk mark igen i början av oktober. Och chansen att han då klär på sig SSK:s matchtröja är tämligen stor. Det är även hans personliga önskemål – han vill vara med på den uttalade resan till SHL.

Men än så länge går det bra i Nordamerika.

– Han är väldigt snabb, skicklig och han kämpar hårt. Jag vet att det är tidigt, men han verkar vara en kille som verkligen gör allt för att få pucken och det är en egenskap som är viktig att ha. Han verkar vara en fantastisk spelare, har Bruins stjärna Patrice Bergeron tidigare sagt till CSN New England.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.