Connect with us

Hi, what are you looking for?

Match

Det här är vad som väntar SSK mot Linköping

Det är nu det börjar. Här är allt du behöver veta inför SSK:s drabbning med Linköping på tisdag kväll.

SSK gör mål mot Linköping i en tidigare match lagen emellan.
SSK gör mål mot Linköping i en tidigare match lagen emellan.

19:00 på tisdagen är det så äntligen dags – SSK spelar sin första träningsmatch. Och man gör det på ”hemmaplan” i PEAB Arena i Nyköping, tidigare hemvist för numera konkursade NH90/Nyköpings Hockey.

Vad väntar då SSK?

Jo, ett namnkunnigt och starkt SHL-lag – minst sagt.

Enligt uppgifter kommer Linköpings förstafemma att bestå av backarna Magnus Johansson och Daniel Rahimi, samt forwardstrion Chad Kolarik, Mattias Sjögren och Broc Little. I mål får 19-årige Marcus Högberg, i fjol i Mora, chansen. Precis som för SSK är det Linköpings första träninsgsmatch.

– Tanken är att vi åker dit med sju backar och tretton forwards, säger Linköpings tränare Roger Melin till Corren.se inför matchen.

Det kan hända att Linköping matchar de namnkunniga nyförvärvet Jeff Taffe. Taffe landar i morgon och kan eventuellt komma till spel.

– Vi ska ta ett snack, se hur han känner sig och hur mycket han varit på is därborta, säger Melin.

I SSK-lägret är det betydligt mer hysch-hysch kring vilka som spelar.

– Vi får se imorgon. Vi är lite för mycket folk. Det blir två forwards som inte får byta om till matchen, säger tränaren Janne Karlsson till Länstidningen.

Janne Karlsson har redan bestämt vem som får stå i mål – men…

– Men de vet inget själva, så det släpper jag inte heller. Men oavsett vem som står i mål är det inga indikationer på vem som blir förstaval. Jag hoppas redan nu att det blir en kamp. Det är en lång säsong och det bästa är att man kan alternera. Men samtidigt så vet jag inte. Det får visa sig, säger Karlsson till Länstidningen.

Det må bara vara en träningsmatchen men SSK kommer att sätta i högsta växeln från start.

– Vi spelar ju inte om poäng, men vi spelar alltid för att vinna. Självklart. Om jag känner att vi ger allt där ute, och ändå får stryk, då är det bara gratulera motståndarna. Jag har inget problem att få stryk om man möter en övermäktig motståndare. Men om vi inte var bra, eller inte fick ut det vi ville – då kan man bli irriterad, säger Karlsson till Länstidningen.

Matchen börjar 19:00 i PEAB Arena, ute vid Rosvallaområdet, i Nyköping. Biljetter säls i dörren och entré kostar 100:- för alla över 16 år. Det är gratis för alla till och med 16 år.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.