Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Den lovande 20-åringen kommer att stanna i SSK

Lucas Carlsson blir den första, eller åtminstone en av de första, från förra årets trupp att presenteras som en av spelarna i SSK nästa säsong, enligt uppgifter till Uppdragsport.se. Det ska mycket till för att så inte ska bli fallet.

Lucas Carlsson under träning på månskensrinken. Foto: David Nilsson Hamne

Den här veckan kommer det att hända saker inom SSK.

Som Uppdragsport.se skrev under tisdagen är det klart att den välmeriterade tränaren och sportchefen Jerry Andersson – senast i Troja-Ljungby, där han är en ikon numera – kliver in som sportchef i SSK. Han är redan satt i arbete och väntas presenteras officiellt på fredag.

Även på spelarfronten rör det på sig.

En spelare som kommer att bli kvar i SSK är Lucas Carlsson, enligt uppgifter till Uppdragsport.se.

Enligt Eliteprospects.com har den 20-årige forwarden kontrakt med SSK över nästa säsong men de uppgifterna stämmer inte. Ett nytt kontrakt ska dock vara på gång och om inget mycket, mycket oväntat händer kommer Carlsson att presenteras som en spelare i SSK:s trupp.

Lucas Carlsson blir en fin förstärkning för SSK inför säsongen i division 1. Det bevisade den ettrige, snabbe forwarden återkommande i hockeyallsvenskan.

När det blir klart återstår dock att se. Än är inget påskrivet.

”Det vet jag inte riktigt. Ni får se… :)” skriver Lucas Carlsson själv i ett sms till Uppdragsport.se på frågan om när han hoppas ha klart med allt inför nästa säsong.

En som hyllade Lucas Carlsson den gångna säsongen var James Sixsmith, Carlssons och Jesper Frödéns kedjekamrat under försäsongen.

– Lucas är lite kvickare och är mer en puckhållare och passare (än Jesper Frödén, red. anm). Saken med Lucas är att han är så smart på isen, han är alltid ett alternativ när hans lagkamrater är illa ute med pucken, och han verkar vinna alla närkamper i sarghörnen, sa Sixsmith till Uppdragsport.se i september, och fortsatte:

– Jag blev chockad när jag fick höra att de här killarna (Lucas Carlsson och Jesper Frödén, red. anm.) bara är 20 år gamla. Det första man lägger märke till är att de är riktigt bra killar. De skrattar eller ler mest hela tiden och är sällan ifrån varandra. De är båda väldigt intelligenta på isen och starka med pucken, vilket inte är helt vanligt för så pass unga och kortväxta killar. Jag tror att om vi kan ge de här killarna lite mer självförtroende så kan de bli ”the real deal”.

Lucas Carlsson kom från Huddinges J18- och J20-lag inför säsongen 2012/2013 och noterades för 19 poäng (10+9) på 32 matcher under sin första säsong med SSK:s J20-lag. Redan året efter matchades Lucas Carlsson i 33 grundseriematcher med SSK:s a-lag, och den gångna säsongen blev det ytterligare 29 matcher i grundserien, och på dessa totalt 9 poäng (2+7). Säsongen blev dock delvis spolierad på grund av skador för Carlsson.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.