Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lars Dahlström

Dala: ”Upp-och-nervända världen”

Det tidigare teknikundret Lars ”Dala” Dahlström kan även trolla med pennan och denna gång handlar krönikan om SSK:s lagbygge. Det handlar om att skapa en enhet som jobbar tillsammans och som knyter starka band med varandra. ”Dala” säger sig kanske hittat en förklaring till varför det inte verkar fungera i dagens SSK.

Växjö och Leksand är topp fyra i SHL. Vem kunde ana det innan seriestart? HV71 har legat sist eller näst sist hela året. Vem kunde ana det innan seriestart? Färjestad har gjort dem sällskap ända fram tills för en vecka sedan. Nu verkar värmlänningarna dock fått ordning på manskapet och man klättrar så sakteliga i tabellen. Det slutar väl som vanligt med SM-final…

I Allsvenskan är Karlskrona med och slåss allra högst upp i tabellen medan Södertälje SK; vårt kära SSK, ligger sist och riskerar att degraderas för att nästa säsong få spela mot Hedemora, Enköping, Surahammar och ….Åkers/Strängnäs HC, i division 1?!

Nu ska vi väl inte måla fan på väggen än. Det är trots allt halva serien kvar men faktum kvarstår, att vi ligger där vi ligger och endast tre lag har gjort färre mål framåt och inget lag har släppt in så många som vi. Hujedamej!

Varför går det då så illa? Jag har en liten teori som i alla fall kan vara en del av problemet:

Bänkade mig i Templet i fredags och konstaterar omgående att vi har nio utländska importer i startuppställningen och min erfarenhet säger att det är minst sex/sju för många. Utan att lägga någon värdering i hur bra, eller dåliga, dessa importer är (har sett lite för få matcher för att ha de detaljkunskaperna) så är det för många.

Titta på topplagen Karlskoga, Karlskrona och Västerås. Där finns max tre och serieledarna från Värmland har ingen…

Fråga mig inte vad det beror på men det blir aldrig bra med för många importer. Fleury och Pastrnak ska absolut finnas där, men resten?

Kärlek

Det är intressant att se vilka starka band man bygger upp i ett lag ändå. Band som sedan sitter i under många år. Jag hamnade på samma tåg som Kim Cannerheim häromdagen. Vi ses, alltid av en slump, ca två till tre gånger om året men det är alltid som om det vore igår. Trevlig kille, den där Kim och det är riktigt kul att se att han även lyckats bra i sin civila karriär.

Ross

Den gamle SSK-hjälten Patrik Ross klev självmant av sitt tränaruppdrag i Örebro, häromdagen. Jag tycker bara att det är sååå intressant att se att en kille, som när han var aktiv själv, aldrig funderade på taktik eller försvarsspel. Han var vass som få i anfallszonen men defensivt? Nja, inte intressant.

Jag tycker det är kul att se att Patrik gjort sig ett namn som tränare i Svensk elitishockey. Han dyker säkerligen upp i något SHL- eller Allsvenskt lag inom kort igen.

Bajs

I Sverige idag, är det väl ganska självklart att en hundägare plockar upp efter sin hund när den gjort det lite större? Gör han inte det så knorras det rejält bland oss icke-hundägare. Men vad gäller egentligen med hästar och deras tjugo gånger större dynghögar?

På min gata i Nykvarn passerar lite nu och då hästekipage och ibland töms tarmen mitt på gatan och i värsta fall 3-4 meter från min postlåda. Vem i hela h-vete ska skyffla upp detta?

Skämmes, hästägare/ryttare/jockeys eller vad ni kallar er…

Min 17 månader unga dotter har redan påverkats av detta då det enda ord hon kan säga, och hon gör det frekvent, är: Bajs! Och då ska ni uttala det [bajths]!

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Profilbild

    gamma blue 11s for sale

    28 november, 2013 at 5:16 e m

    When i beloved your gamma blue 11s for sale right out for the pack nonetheless sheephair at the bottom with gamma blue 11s for sale brings forth! You won’t notice any Attachements due to these and you simply end up getting the perfect bottom in addition to matted all the way down products. Seems fabulous onto the skin (Certainly not)…Now Definitely not Great after you compensate the most important benefit income of those! Consumers Take heed!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.