Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Christofer Blid tackar för sig – nu kan han lägga av med ishockeyn

”För evigt kung”, löd en av reaktionerna efter beskedet. Här är beskedet som sätter punkt för en hyllad och omtyckt SSK-spelare.

Christofer Blid firar efter allsvenskt avancemang. Foto: David Nilsson Hamne
Christofer Blid firar efter allsvenskt avancemang. Foto: David Nilsson Hamne

Häromdagen meddelade populäre målvakten Calle Brattenberger att han lämnar SSK – och lägger av med ishockeyn helt och hållet.

Han slutade på topp.

– Det går inte att beskriva det. Det här är den bästa säsongen jag varit med om, jag har ju spelat hockey i 70 år ungefär men aldrig spelat i en bättre klubb. Allt har varit fantastiskt, från Pernhem till Waltin, till spelarna i laget, till ledarna i klubben, till fansen, till knattespelare som man stött på i hallen. Jag känner att om jag avslutar karriären nu så gör jag det med lycka, sa Calle Brattenberger till Länstidningen efteråt.

Och här kommer nästa besked:

Populäre, och under 2000-talet nästam ikoniske, forwarden Christofer Blid lämnar också SSK – och ser ut att sluta med ishockeyn för gott.

”Jag har beslutat att inte fortsätta spela i SSK, jag gjorde troligtvis min sista säsong. Tack alla inblandade för ett sjukt roligt år!”, skriver Blid på Twitter.

Christofer Blid noterades för 26 poäng, 13+13, på 25 matcher i grundserien för SSK. En skada hemma mot Kallinge/Ronneby 27 januari, i allettan, satte emellertid stopp för 30-åringen. Det blev också hans sista match i SSK. I allettan hann Christofer Blid att noteras för 7 poäng, 5+2, på 9 matcher – och han var en av de allra viktigaste spelarna när skadan satte stopp.

Många hoppades in i det sista på spel för Blid i kvalserien men det gick till slut inte.

Och nu lägger han alltså av, trots att SSK var intresserade av en fortsättning. Blid har inte många säsonger kvar i sig och därför vore det riskabelt att offra sitt civila jobb, menar han.

– Ja, det ska inte vara lätt. Först mitt jobb. Jag ville inte släppa det, jag hade behövt göra det för att fortsätta i allsvenskan, det hade inte funkat att kombinera. Eftersom att de ska träna samma tider som vi gjorde, det vill säga på morgonen och på kvällen, så blir det strul med två barn som ska hämtas på dagis och min sambo jobbar som mäklare. Ofta jobb kvällstid. Det skulle behövas barnvakt var och varannan dag. Det blir lite mycket helt enkelt. Sedan den ekonomiska biten, jag har hus och familj som ska försörjas. Så ja, lite så har jag tänkt, säger Blid till Uppdragsport.se efter beslutet.

Efter Blids besked var det många supportrar som tackade honom.

”Tack själv. Och hoppas att du som vi andra minns att du föralltid är en hjälte för oss”, skriver en person på Twitter, och får medhåll:

”Du har din plats i Scaniarinken ändå och i många hjärtan hos SSK:are”.

”Stort tack för dina insatser och det hjärta du visat för Sportklubben!!! Lycka till i fortsättningen”, skriver en annan.

”Förevigt kung”, konstaterar ytterligare en supporter.

Även lagkamraten Jonas Westerling – som blir kvar i SSK – tog till orden.

”Stolt över att få haft er som lagkamrater! Två av dom finaste människor jag lärt känna! All kärlek till er Bratten och Blid!” skriver han på Twitter.

Sedan tidigare har även Joakim Hedlund, som återvände till moderklubben SSK inför säsongen, meddelat att han slutar med ishockeyn. 25-årige Hedlund var en av de tre spelare som fick lämna SSK inför allettan.

Klart är också att varken Paul Eriksson, Fredric Larsson eller Tobias Björklund fortsätter i SSK. Ingen av spelarna fick förlängt efter avancemanget.

– Som jag sa under intervjun i september: Att ta upp SSK till HA skulle vara en bedrift. Jag fick i alla fall avsluta på topp i SSK, säger Paul Eriksson till Uppdragsport.se.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.