Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Carl Hagelins fina löfte om SSK inför framtiden

Huruvida Carl Hagelin spelar hockey i Sverige igen vet ingen. Men i så fall är det SSK som gäller.

Carl Hagelin. Foto: David Nilsson Hamne
Carl Hagelin. Foto: David Nilsson Hamne

Nykvarnssonen Carl Hagelin, som i ett tidigt skede lämnade SSK för att testa lyckan i Nordamerika, har nu gjort åtta säsonger i NHL.

Den gångna säsongen var inte hans sämsta rent poängmässigt men kanske den mest spretiga rent allmänt. Det hände mycket på och utanför planen, laget slogs ut tidigt, och säsongsstarten var allt annat än bra. En mardrömsstart, rent av

– Jag har haft några dåliga starter på säsongen under min karriär. Det var bara att den här höll i sig längre än vanligt. Det kanske beror på att man spelat flera långa säsonger i rad och därför inte varit lika exalterad i säsongsinledningen. Men i år får jag tid och vila och ska vara redo när pucken släpps i höst, säger Carl Hagelin i en summerande intervju med Hockeysverige.se.

Sverige igen?

Carl Hagelin har hunnit bli 29 år gammal och fyller 30 om två månader.

För rätt spelartyper är livslängden i NHL vanligtvis lång. Hur framtiden ser ut för just Carl Hagelin är svårt att säga, men däremot verkar forwarden ha siktet inställt på Södertälje i framtiden – förutsatt att det blir spel i Sverige igen, alltså.

I intervjun med Hockeysverige.se säger Carl Hagelin att det inte finns några andra alternativ när och om han lämnar NHL och hamnar på svensk is.

– Det är en sån diskussion man får ta när det är dags. Jag vill spela i NHL så länge det går. Men om jag skulle spela i Sverige blir det SSK, det är min moderklubb, säger han till sajten.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.