Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Calle Brattenberger är tillbaka i SSK: ”Det ska bli ruskigt intressant”

Publikfavoriten och målvakten Calle Brattenberger är nu tillbaka i SSK. Dock inte som spelare, eller tränare för a-laget. I stället tar han sig ann de framtida SSK-stjärnorna.

Calle Brattenberger. Foto: David Nilsson Hamne
Calle Brattenberger. Foto: David Nilsson Hamne

–Jag har trivts fruktansvärt bra här i Södertälje så det skulle vara kul att vara kvar i SSK på något sätt. Men om det ens är möjligt har jag ingen aning om, sa målvakten Calle Brattenberger i april efter att SSK gått upp i Hockeyallsvenskan.

35-åringen avslutade då sin aktiva spelarkarriär.

Och sjösatte nästa kapitel: Att utbilda sig till målvaktstränare. Länstidningen har tidigare skrivit att Brattenberger samtidigt har varit aktuell för en tjänst som målvaktstränare för a-laget men det ser inte ut att bli av just nu.

I stället kan Uppdragsport.se berätta att Brattenberger har inlett jobbet med SSK:s ungdomsmålvakter tillika framtida burväktare.

– Ruskigt intressant och kul att få ta del och vara med på den utvecklingen, säger Brattenberger själv.

Han beskriver det som ett nytt kapitel.

– Ja, det ska bli fantastiskt roligt! Helt klart ett nytt kapitel som jag är glad att få här i fantastiska SSK, som blev klubben nära hjärtat på denna lilla korta tid.

Brattenberger har drygt 15 års erfarenhet som instruktör på en målvaktsskola i ryggsäcken. Lägg därtill en hyfsat spretig aktiv karriär: Fostrad i Borlänge, och sedermera en del av a-laget i division 1, för att sedan representera 10 olika klubbar i division 2, division 1, obskyra och numera nedlagda amerikanska ligor som UHL och AAHL, samt en vända i – Belgien. Och slutligen SSK, som blev hans slutstation och en klubb som han trivdes i från dag ett. Han blev dessutom en rejäl publikfavorit av sällan skådat slag nu för tiden.

Jobbet som målvaktstränare för a-laget har varit ledigt sedan Pierre Mocka, målvaktstränare förra säsongen, inte fått förlängt med SSK.

I juni rapporterade Uppdragsport.se att Robert Löf, tidigare målvaktstränare för Djurgårdens ungdomar, värvas till SSK. Även han jobbar med föreningens juniorer och ungdomar. Däremot är han numera även registrerad som målvaktstränare för a-laget, åtminstone enligt uppgifter på Svenska ishockeyförbundets hemsida.

Huruvida Brattenberger kommer att involveras kring a-laget återstår att se.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.