Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK värvar – trio bekäftad

Backen Simon Löf, från Brynäs, är klar för SSK.

Han är bara 23 år gammal och har närmare 200 SHL-matcher på sitt cv.

Samt ett SM-guld.

Men nu flyttar Brynäsbacken Simon Löf till SSK. Övergången blev officiell på torsdagen,

– Det ska bli skitkul att vara med på den satsning SSK gör mot SHL. Jag har läst lite om det stöd fansen har ställt upp med i SSK:s kampanj (Jag Mobiliserar) och det känns jättestort. För egen del kändes det lite som att jag fastnat i ett fack lite grand och behövde en nytändning och då känns SSK som ett bra val där jag kan hitta spelglädje. Som person är jag rätt lugn av mig, på isen är jag en spelande back som gillar att hålla i pucken, säger Löf i ett pressmeddelande.

SSK:s sportchef Per Nygårds är nöjd med sitt nyförvärv som, enligt uppgifter, valde mellan SSK och Rögle.

– Vi är väldigt glada över att få in en ung men ändå så pass erfaren spelare till vår satsning mot SHL. Simon är en back med fin mobilitet och ett bra passningsspel. Han har ett lugn med pucken som är förtroendeingivande. Vi hälsar Simon varmt välkommen till SSK, säger Nygårds.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se under gårdagen hade SSK även gjort klart med Norges blivande VM-forward Jonas Djupvik. Djupvik valde mellan SSK och Malmö. Nu har SSK bekräftat övergången.

– För oss känns det jättebra att Jonas valde att representera SSK i Sverige, speciellt då vi vet att det fanns fler intressenter. Jonas är en mångsidig spelare som kan gå både som center och som forward. Trots sin storlek så har han fin skridskoåkning och ett väldigt fint positionsspel, säger Per Nygårds i ett pressmeddelande.

Enligt ytterligare uppgifter var även tidigare LHC-forwarden Erik Lindhagen nära SSK. Även det bekräftades på den officiella hemsidan under torsdagsförmiddagen.

– Erik hade jag under min tid i Växjö och han är en bra tvåvägscenter och bra på skridskorna. Jag vet att han är revanschsugen och jag är glad över att han väljer att fortsätta sin resa hos oss i SSK, säger huvudtränaren Janne Karlsson.

Erik Lindhagen själv ser fram emot en höst i SSK-tröjan.

– Det känns jätteskönt och bra att komma till SSK. Det är ju en klassisk och anrik förening som det ska bli kul att få representera. Jag och Janne har pratat en del och jag har ju haft honom som tränare i tre år och vet hur han tänker och det känns klart tryggt samtidigt känns satsningen som man gör väldigt lockande och inspirerande. Om jag skulle försöka beskriva mig själv så är jag en glad och positiv kille, jag är bra på skridskorna, har bra passningar och är bra på att hålla i pucken.

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.