Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Brattenberger: ”Jag älskar er!”

Calle Brattenberger gör glädjeskutt. Foto: David Nilsson Hamne
Calle Brattenberger gör glädjeskutt. Foto: David Nilsson Hamne

Calle Brattenberger var en av huvudfigurerna under hockeymanifestationen. Han höll nollan mot Huddinge och SSK vann med 3-0, inför storpublik.
– Detta var det mäktigaste jag varit med om, det bästa jag gjort, helt klart.

SSK kom igen efter att ha blivit utklassade och nollade i Västervik. Ikväll var det SSK:s tur att hålla tätt. Huddinge saknade dock inte chanser. Deras hårt jobbande anfallare stressade hemmaspelarna till misstag, men då stod han där, Calle Brattenberger.

– Jag bestämde mig innan match att det var dags att börja om från noll. Jag var trött på fjomperiet. Hade tröttnat på den där syltburken.

Calles säsong har varit kantad av en efterhängsen skada vilket har varit en av anledningarna till att han inte stått så mycket sedan början av december, samtidigt som Alexander Sahlin spelat på topp och konkurrerat ut dalmasen. Men nu är Sahlin och nye Jonathan Iilahti skadade.

– Det har varit tungt för mig mentalt med allt som har varit, och sedan kastades jag in mitt i ett inferno där nere i Västervik, det var inte lätt, säger ”Bratten” och konstaterar att kvällens seger mot Huddinge är extra skön med tanke på hur dåligt de spelade mot Västervik.

– Ja, det tyder ju på att det finns en styrka i laget tycker jag, att vi kan studsa tillbaka såhär. Otroligt skönt.

Mot Huddinge ville Calle fokusera hårt på att spela sitt egna spel och vara sådär hyperfokuserad som han gillar att vara.

– Jag kom in i den där bubblan långt innan match. Det är då jag blir som bäst.

Det syntes på isen. Inte nog med att han motade skotten, han dirigerade även sina utespelare med gester och rop.

– Det är så jag vill ha det. För mig gäller det att vara väldigt delaktig i spelet hela tiden. Jag vill snacka mycket och förhoppningsvis får jag med mig gubbarna.

Så, hur är det med skadan? Enligt Calle är det inga problem alls, nästan.
– Jag håller löpande på med rehab. Men det är ingen fara, jag har det under kontroll och vet vad jag får och inte får göra.

Vad betyder det, vad får du inte göra?
– Jag får inte springa till exempel. Det är ju en inflammation som sitter i blygdbenet.

Blygdbenet som alltså sitter precis bredvid lårbenets kulhåla och är en del av höftbenet. Skadan gör i sin tur att han får problem med ljumskarna.

5176 åskådare såg matchen mot Huddinge. Det är säsongens högsta publiksiffra i Scaniarinken och i hela Hockeyettan. Calle Brattenberger njöt och bjöd på kullerbyttor efter matchen. För honom var publikhavet något alldeles extra.

– Jag har spelat mot Växjö och Karlskrona med Halmstad under deras storhetstid. Men detta var det mäktigaste av allt, att få spela inför såhär många SSK-fans. Det bästa jag gjort, helt klart. Jag älskar dem!

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.