Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Bozic tillbaka i Södertälje – men utesluter SSK

Juniorlandslagsmeriterade SSK-produkten Dennis Bozic flyttade till Österrikiska ligan och tog sitt spel till nästa nivå. Nu är han
tillbaka i Södertälje och ser över sina alternativ – men SSK är inte
ett av dem.
– Vi har inte haft kontakt sedan jag var 17 år, säger Bozic till Uppdragsport.se.

Juniorlandslagsmeriterade SSK-produkten Dennis Bozic flyttade till Österrikiska ligan och tog sitt spel till nästa nivå. Nu är han tillbaka i Södertälje och ser över sina alternativ – men SSK är inte ett av dem.<br> – Vi har inte haft kontakt sedan jag var 17 år, säger Bozic till Uppdragsport.se.

Efter spel i Linköping, Oskarshamn, Sundsvall och Modo valde Dennis Bozic, 22, att pröva lyckan i Medvescak Zagreb i Österrikiska ligan.

Något som skulle visa sig vara ett korrekt beslut. Bozic har varit en av lagets viktigaste backar och mäktade med 9 poäng på 59 matcher.

– Det har gått bra för mig där borta. Vi hade ett ganska framgångsrikt lag till slutspelet där vi tyvärr åkte ut i kvarten mot Red Bull Salzburg. Men det har varit en sjukt kul upplevelse.

Vad har du haft för roll i laget?

– Jag har använts som tvåvägsback utan powerplay så det har inte blivit så mycket poäng. Men jag känner ändå att jag bidragit och fått mycket speltid.

Hur är ligan om du jämför med allsvenskan och elitserien?

– Jag skulle säga att Österrikes fem bästa lag håller bra elitserieklass. De resterande sju lagen håller ungefär allsvensk klass. Det är svårt att säga eftersom det är en annan hockey, men det är mer skridskoåkning i Sverige och mer individuellt skickliga spelare i Österrike.

”SSK? Man vet aldrig…”

Nu är du tillbaka i Södertälje och ser över dina anbud. Är SSK ett alternativ?

– Jag har inte haft någon kontakt med SSK sedan jag lämnade klubben som 17-åring så jag har inte ens haft en tanke på att gå dit.

Kan du tänka dig att spela för klubben?

– Någon gång i framtiden kan jag absolut tänka mig det. Det beror på vart hockeyn tar mig. Jag kommer dock inte spela där så länge jag har andra alternativ som känns bättre. Men självklart har jag ju ett SSK-hjärta, det måste jag säga. Så man vet aldrig, säger han och fortsätter:

– Jag har gillat att spela utomlands. Det är mer eget ansvar och man får uppleva nya saker.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.