Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Bouchard vill ha hjälp av fansen

I senaste numret av Södertäljeposten ber François Bouchard om ursäkt till fansen och säger att han hoppas på stöd under kvalet. Dessutom ger han förre tränaren kritik ”mellan raderna”.

François Bouchard. Foto: David Nilsson Hamne
François Bouchard. Foto: David Nilsson Hamne

Han har varit en utav måltavlorna för fansens besvikelse under den katastrofala SSK-säsongen. François Bouchard hade enorma förväntningar på sig på grund av sitt fina fjolårsfacit och goda meriter från AHL, resultat han inte varit i närheten av i SSK.

Nu vill han vända blad under kvalet, han talar ut och ber om ursäkt till fansen i veckans Södertäljeposten.

Han förklarar också att den hårda säsongen inte bara tagit hårt på supportrarna, utan även på honom och de andra spelarna.

– Alla kanske inte förstår att den här säsongen har varit väldigt jobbig för laget också. Det är långt ifrån roligt att förlora, och det är verkligen inte kul att behöva spela ett negativt kval, men nu är vi här och vi behöver fansens stöd.

Bouchard säger att han aldrig upplevt en så tung säsong tidigare, framför allt har det varit tufft att hålla modet uppe. I december flög hans flickvän över från Kanada för att stanna resterande delen av säsongen och stötta sin kille. Här följer citat som inte fick plats i tidningen:

Ge ett exempel på hur det känts för dig under säsongen?
– Det har snurrat i huvudet. Man har har en massa frågor om varför det inte fungerar och varför laget inte vinner, vad som pågår och man är orolig.

– Jag är väldigt hård mot mig själv, har höga mål och jag kan konstatera att detta varit en av de sämsta säsongen i mitt liv. Jag har funderat mycket kring varför det inte stämt spelmässigt för mig och för laget. Men jag är helt övertygad om att vi spelare egentligen var tillräckligt bra för att kunna nå målet som sattes upp innan säsongen.

Finns det risk att ni har med er de här tunga huvudena in i kvalet?
– Hur mycket det än känns skit att behöva spela det här kvalet så är det ändå roligt att få den här chansen med grabbarna och vi ska göra det bästa av situationen. Jag tror vi kommer spela som det vore slutspel, det är vinna eller dö som gäller.

Pressen över att ni skulle gå upp i år, hur jobbig har den varit?
– Jag tycker press är kul, det har varit press på mig hela min karriär, när jag spelade i juniorligan, i AHL och så vidare. Det är inget man kan skylla på.

Finns det risk för att ni som inte har kontrakt över nästa säsong inte bryr er helhjhärtat över hur det går i kvalet, och därmed inte ger allt för SSK?
– Vi har stolthet, och även om vissa kanske har kontakt med något annat lag inför nästa säsong så vill de inte vara med att dra ner SSK till division ett. Jag tror inte att fansen ska oroa sig över det. Själv har jag inte tänkt på nästa säsong, så jag vet inte alls vad som händer, säger François Bouchard.

Läs hela intervjun HÄR i Södertäljepostens internettidning, eller i papperstidningen som kommer ut till alla hushåll i Södertälje med omnejd.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.