Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Boston hoppas signa upp David Pastrnak innan tisdag

SSK-supportrarna har all anledning att bita på naglarna när det gäller David Pastrnak. 18-åringen har imponerat på Boston Bruins – och nu snackas det om att ge honom chansen i NHL redan i höst.
– Han har farten, skickligheten, känslan, allt finns där. Det skulle vara kul men vi får se, sa Bostons general manager Peter Chiarelli på en presskonferens i dag.

David Pastrnak i Boston Bruins träningsdress.
David Pastrnak i Boston Bruins träningsdress.

Uppdragsport.se har under veckan rapporterat från Boston Bruins träningsläger, där SSK:s unga stjärna David Pastrnak har utmärkt sig extra mycket.

”Pastrnak får folk att höja på ögonbrynen”, skrev till exempel tidningen Boston Herald och kallade Pastrnak för ”en skänk från ovan”.

Ja, faktum är att nästan allt fokus har legat på Pastrnak under veckan – och han har lyfts fram som en framtida stjärna. Man har bland annat jämfört 18-åringen med Dallas-stjärnan Tyler Seguin som draftades av just Boston 2010.

– Jag har inga tvivel över att Pastrnak kommer att bli en NHL-spelare. Jag skulle inte bli förvånad om han spelar för Boston inom ett år eller två. Han måste bara bli lite starkare först, sa Shawn Hutcheon, tidigare mästartränare på juniornivå och nu Bostonkorrespondent för Fourth Period Magazine, till Uppdragsport härom dagen.

Samtidigt spekuleras det om inte David Pastrnak kan ta steget till Boston Bruins och NHL redan nu.

För det första: Klubben söker en högerskytt. För det andra: Det skulle gynna Bostons lönekonto då Pastrnak vore en billig lösning.

– Man vet aldrig… Personligen vill jag inte lägga allt för mycket press på den här unge killens axlar, men han har varit bra, sa Bostons general manager Peter Chiarelli på en presskonferens på söndagen, efter att klubben träningsläger avslutats.

Chiarelli är uppenbarligen imponerad.

– Det man tvekar över är att han är väger runt 77 kilo men han är väldigt stark, så man vet aldrig. Han har farten, skickligheten, känslan, allt finns där. Det skulle vara kul men vi får se. Det finns andra som har klarat av det.

Vidare säger Chiarelli att det bara är ”ett fåtal” som har uppvisat samma skicklighet som David Pastrnak under klubbens utvecklingsläger de senaste åtta åren.

Under presskonferensen avslöjade Chiarelli även att man hoppas kunna skriva ett så kallat entry-level-kontrakt med Pastrnak innan tisdag.

Chiarelli säger också att Pastrnak kommer att delta under Boston Bruins träningscamp efter sommaren. Huruvida han faktiskt får spela i NHL redan nästa säsong hänger på hur han presterar under träningarna och träningsmatcherna den kommande försäsongen.

Sedan Chiarelli blev general manager för Boston Bruins har klubben matchat fyra tonåringar i NHL: Phil Kessel, Milan Lucic, Tyler Seguin och Dougie Hamilton. Kessel och Seguin fick chansen redan samma år som de draftades.

David Pastrnak själv har tidigare sagt till Uppdragsport.se att det blir spel i SSK om han inte får chansen i NHL redan i år.

Det återstår att se hur det blir.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...

SSK-siffror

Det tog inte många dagar efter att SSK:s säsong tagit slut innan klubben presenterade Jonatan Harju och Felix Olsson som nyförvärv inför säsongen 21/22....

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.