Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Årets bortaresa! Så hänger du med till Gotland och ser Visby-SSK

Ska du med och se SSK spela viktig bortamatch mot Visby löningsfredagen den 23 oktober? Klart att du ska! Här är en guide om hur du kan boka just din resa.

Nu tar vi båten till Gotland tillsammans!
Nu tar vi båten till Gotland tillsammans!

Fredag 23 oktober är det dags. Årets bortaresa – alla kategorier. SSK spelar borta mot Visby/RomaGotland, det är löningshelg – och många SSK-supportrar planerar att ta sig dit.

Det finns dock en sko i kläm:

Samma helg som SSK besöker Gotland så pågår världens största endurotävling på ön. Det innebär att mer eller mindre alla hotell och vandrarhem kommer att vara uppbokade, och att alla biljetter för flyg och båt till ön också lär ta slut. Antagligen redan innan vi kliver in i september.

Så därför är det lönt att, som många redan har gjort, boka resan redan nu eller när lönen kommer om du vill chansa lite gällande priser. Du betalar resan nu och bokar/reserverar hotell som du sedan betalar när du checkar in i Visby i oktober. Så det är alltså bara resan som du behöver lägga ut pengar för nu. Även om undantag kan förekomma, beroende på hotellet/vandrarhemmet.

Men hur gör man då om man vill ta sig dit och inte orkar söka på nätet?

RESA TILL VISBY:

BÅT: Du kan åka båt, antingen till fots eller med ett fordon, från Nynäshamn i Stockholm. I skrivande stund går det att få en tur- och retur-resa med båt för drygt 650-750+ kronor, beroende på vilka avgångar du väljer. Det tillkommer dock en kostnad för den som vill ta med bilen. Du bokar din resa på http://www.destionationgotland.se. Att tänka på, som vi nämnde tidigare: Vill du åka hem redan på lördagen, eller vill du passa på att stanna två nätter och åka hem på söndagen? Och om det inte passar med båtresa hem kan du alltid boka enkelbiljett och sedan flyga hem.

Det går att boka ”båtbuss” ut till färjeterminalen i Nynäshamn från Cityterminalen i Stockholm om man reser ”till fots” men det kostar drygt 100 kronor extra, enkel resa. För den som vill spara in en hundring går det alldeles utmärkt att ta sig till Nynäsnamn med pendeltåg. Avgångar för pendeltåget hittar du på http://www.sl.se.

FLYG: Du kan alltså flyga också. Det kostar ungefär 1100-1400 kronor och uppåt, tur och retur, om du åkar med http://www.gotlandsflyg.se. Du kan även söka avgångar med andra bolag via Momondo.se – och där skiftar priset från dag till dag, ibland från timme till timme. Att tänka på: Vill du åka hem redan på lördagen, eller vill du passa på att stanna två nätter och åka hem på söndagen? Ett flertal SSK-supportrar planerar två dagar på Gotland för att fira tre förmodade poäng. Också att tänka på: Om det inte passar med flygresa hem kan du alltid boka enkelbiljett och ta båten hem.

Vill man försöka spara en slant kan det vara bra att kanske ta ett färdmedel dit och ett annat hem. Om det blir billigare så. Testa dig fram, ibland kan det löna sig att pussla.

BO I VISBY:

Du kan boka hotell i Visby via http://www.Hotels.com och http://www.Booking.com, bland annat. Enligt sajterna är det högt tryck gällande bokningar just av den anledningen att det pågår en stor tävling på ön den helgen. Enligt Booking.com är 83% av boendena uppbokade redan. Det behöver dock inte betyda att det faktiskt är så – men ta det som en indikation på att det är relativt bråttom. Hittar du inget via de olika bokningssidorna kan du alltid försöka googla och se om du hittar hotell och vandrarhem som inte är kopplade till bokningssidorna. Det finns till exempel vandrarhem på http://www.gotland.net/boende/vandrarhem. I nödfall: Ring turistkontoret i Visby.

Vill man spara en slant är det bra att tänka på att man kan dela ett rum med fler än en-två-tre personer. De flesta hotell och vandrarhem erbjuder extrasängar mot en överkomlig, mindre summa. Så kläm ihop er.

GÅ PÅ MATCH – MATCHBILJETTER:

Än finns ingen biljettinfo. Men Uppdragsport.se har varit i kontakt med Visby/Romas kansli rörande detta.

– Oavsett så kommer vi att se till att ni kommer få dom biljetter ni behöver. Men matchen kan mycket väl bli slutsåld men så länge alla köper biljetter innan så kommer det inte vara något problem, säger André Lundholm på Visby/Romas sport- och marknadsavdelning.

Vi har kommit överens om att höras framåt augusti/september när biljetterna går att boka via nätet.

GLÖM INTE:

Det är okej att resa ensam. Du kommer att träffa massa med SSK:are på plats. Efter matchen dricker vi kall öl på stan tillsammans, okej?

SLUTLIGEN:

Gå med i detta Facebookevent inför resan. Där ska vi försöka samla så många som möjligt. Du kanske kan hitta någon att åka eller bo med, till exempel.

https://www.facebook.com/events/813215238793805/823113197804009/

 

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.