Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Johansson efter matchen: ”Killarna ska ha all heder”

SSK vann den knepiga bortamatchen mot Oskarshamn och klättrar i tabellen. Och nye huvudtränaren Andreas Johansson är nöjd med sina spelare.
– Jag tycker killarna ska ha all heder idag. De krigade verkligen trots att det inte alltid var superlätt, säger han till UppdragSport.se.

Andreas Johansson. Foto: Richard Himberg.
Andreas Johansson. Foto: Richard Himberg.

4-3-segern mot Oskarshamn var visserligen ingen jätteuppvisning i sprudlande champagnehockey. Men SSK-spelarna krigade och tog med sig tre viktiga poäng till kringelstaden.

SSK:s nye huvudtränare, Andreas Johansson, är riktigt nöjd när UppdragSport når honom strax efter segern.

– Till och börja med kommer vi in i matchen bra och är riktigt redo att spela. Vi gör en väldigt bra förstaperiod, spelar fartfyllt och tar vara på de chanser vi får – så den var klockren. I andra perioden sköljer Oskarshamn över oss lite grann tycker jag. De har ju hemmaplan och var tvungna att satsa allt på ett kort, så det var ganska väntat tycker jag. Men vi värderade våra chanser rätt och stod emot ganska bra.

– I sista perioden går det väldigt mycket fram och tillbaka. Oskarshamn skapar visserligen en del chanser, men vi spelar ett bra försvarsspel plus att vi har förmågan att göra det viktiga 4-2-målet, säger Andreas Johansson och tillägger.

– Jag tycker killarna ska ha all heder idag. De krigade verkligen trots att det inte alltid var superlätt.

Under andra halvan av matchen kom Oskarshamn närmare och närmare men ni håller emot. Hur tycker du att ni hanterade det?

– Det är som jag säger, vi hade en tydlig gameplan. Även om Oskarshamn tillbringade mycket dit i vår försvarszon ligger våra killar rätt i banan och gör mycket bra saker. Vi är starka och trots att vi är pressade vågar vi sticka upp och spela hockey. Det är en jättestyrka.

William Nylander gör hattrick. Vad kan du säga om hans insats?

– Han göra en fantastisk match. Inte bara målen, jag tyckte han var bra över hela banan idag. Han har verkligen den där förmågan att kunna avgöra matcher, vilket han gjorde idag. Han gör helt enkelt en kanonmatch.

Du tog en timeout tidigt i den andra perioden när ni ledde med 3-1 och Oskarshamn tryckte på. Hur upplevde du den situationen?

– De hade sköljt över oss och jag kände mig tvungen att ta den. Vi hade lite problem med försvaret och i spelet med egen puck, men framför allt ville jag lugna ner laget lite. Man kan ju alltid vänta med att plocka en timeout, men då kanske det står 3-2 helt plötsligt.

10 poäng av 12 möjliga sedan du kom in i klubben. Vad är du mest nöjd med av det du sett sen du tillkom?

– Det jag är mest nöjd med det är att det finns en potential i gruppen och att killarna är mottagliga för vad jag som tränare vill göra. Dessutom finns det en jävla energi och ett go i laget. Det är skönt att se.

– För mig har det handlar mycket om att få killarna att tro på sig själva och veta att de har ytterligare potential. För får man ut den potentialen – då börjar man vinna hockeymatcher.

Hur går ni vidare vidare efter det här?

– Först och främst ska vi ta oss hem. Sen är alla lediga imorgon. Vi har knappt haft en dag ledigt sen jag kom hit och spelarna har fått mycket ny information, så det kan vara viktigt att vila lite tror jag. Sen bröjar vi träna igen på måndag för att vara så redo som möjligt inför nästa utmaning – Djurgården på hemmaplan. Det ska bli kul, avslutar Andreas Johansson.

5 kommentarer

5 kommentarer

  1. Profilbild

    Sollet

    11 januari, 2014 at 10:03 e m

    bra frogor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.