Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

Anders Sörensen drar till Nordamerika: ”Nytta för SSK”

Snart drar Anders Sörensen till USA för att närvara vid en unik tränarutbildning. Men först är det dags att sammanfatta säsongen – en säsong som slutade med besvikelse.
– Det kanske inte gick så bra för alla som vi hade hoppats, säger Sörensen till Uppdragsport.se.

Anders Sörensen. Foto: Richard Himberg

SÖDERTÄLJE. SSK:s andretränare Anders Sörensen och klubbens juniortränare Daniel Eriksson har som enda européer blivit inbjudna till en coachutbildning i USA.

Ett event som Buffalo Sabres head coach Ron Rolston och en rad andra NHL-tränare har blivit inbjudna till tidigare.

– Sedan tidigare har jag kontakt med de som anordnar det här, och förhoppningsvis tycker de väl att jag och Daniel har något att bidra med, säger Sörensen till Uppdragsport.se.

Utbildningen är en slags sammankomst mellan 15 olika tränare för att dela erfarenheter och ge varandra stöd och tips. Sörensen var där redan förra året, något han var väldigt nöjd med.

– Bland annat lärde en av Detroit-tränarna ut en väldigt bra taktik för hur man ska agera på isen när man tappar pucken. Alltså hur spelarna ska åka hem och försvara på bästa sätt, säger Sörensen, som efter utbildningen applicerade idén på SSK-spelarna.

”Många juniorer tog chansen”

Det kommer att finnas flera olika teman under årets program. Bland annat hur man använder backar för att göra fler mål, samt olika typer av taktik i special teams.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Man lär sig nya saker hela tiden och tanken är ju att a-laget sedan ska kunna ha nytta av det.

Planet mot Indiana lyfter i maj, och tills dess handlar Sörensens arbete om att summera säsongen och planera inför nästa.

– Jag tycker att vi trots det tråkiga slutet kan ta med oss mycket positivt från säsongen. Bland annat var det många juniorer som tog chansen i a-laget. Många spelare som utvecklades, tycker jag.

Hur ser du på att det fanns spelare som gjorde tvärt om, som stod still i utvecklingen? Exempelvis Emil Lundberg och lagkapten Tony Lagerström?

– Jag tycker de bidrog på sitt sätt, kanske inte alltid offensivt men de gjorde ett bra arbete. Men visst, det kanske inte gick så bra för alla som vi hade hoppats, säger Sörensen till Uppdragsport.se.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.